Novinar Elvir Bucalo starta s novim medijskim projektom "Dvije stolice"

Radiosarajevo.ba
Novinar Elvir Bucalo starta s novim medijskim projektom "Dvije stolice"
Foto: N1 / Elvir Bucalo

U saradnji sa Centrom za promociju civilnog društva (CPDC), novinar Elvir Bucalo započinje medijski projekat "Dvije stolice", seriju intervjua sa zvaničnim i manje zvaničnim sagovornicima širom Bosne i Hercegovine koje će voditi na ulici, na trgovima, u parkovima. 

U razgovore će se moći uključiti i svi koje to interesuje - znatiželjnici, slučajni prolaznici, posmatrači.

Priča započinje već sutra (u petak) u parku na Skenderiji ispred zgrade Kantona, a tim povodom autor za portal Radiosarajevo.ba kaže:

“Kad neće BiH Briselu, hoće Brisel ovamo - u nedostatku trećerazrednih birokrata, potrošenih na popunu misija visokih, specijalnih predstavnika, uskočila je moja malenkost u ovu visoko specijalnu misiju - za vas zvaničnike, bar na kratko izvlačimo iz njihove udobnosti, gdje ih, među vama, nama, čekaju “Dvije stolice”...

Jedna je za njih, druga za nas i eto prilike da ih pitamo sve što nam je na srcu... Možemo ih i ignorisati, kao što i oni često ignorišu nas, ali i iskoristiti priliku i reći sve što želimo... Sve dok je to u prostoru civilizovane komunikacije...

Dvije stolice, projekat kažem: direktne komunikacije, a mislim: direktne demokratije. Serijal počinje u petak, 8. februara u 10:30, a otvara ga premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, kojeg ćemo ugostiti u parku ispred zgrade Kantona, tik do spomenika Đuri Đakoviću”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije