Novi bh. dječiji kanal: Najpopularniji crtani filmovi od sada na jednom mjestu

J. Ć.
Novi bh. dječiji kanal: Najpopularniji crtani filmovi od sada na jednom mjestu
Foto: Radiosarajevo.ba / Novi bh. dječiji kanal - Tropik TV

Prezentacija sadržaja novog TV kanala namijenjenog djeci održan je danas u sarajevskom Cinema Cityju.

Novi kanal Tropik TV ima za cilj otvaranje prostora za domaće dječije stvaralaštvo, kao i snažniji razvoj domaće TV produkcije i sadržaja namijenjenih najmlađima.

Uz to, novi kanal donosi i najpopularnije svjetske crtane filmove. 

"Nova šema nudi najveći broj hit crtanih filmova, kao što su: Luna Petunia, Miraculous, Ben 10, Tomica i prijatelji, Maša i medvjed, Super krila, Pipi duga čarapa i drugi. Program će se redovno proširivati i obogaćivati novim serijalima kao što su Heidi, Vic Viking, Wissper i drugi", kazao je urednik programa Tropik TV-a Nedžad Galijašević.

Novi bh. dječiji kanal - Tropik TV - undefinedFoto: Radiosarajevo.ba

Galijašević je istaknuo i to da je za ovu godinu već dogovoreno najmanje deset serijala domaće produkcije, a aktivno se radi i na nekoliko novih projekata.

Dva domaća, ekskluzivna i potpuno nova serijala su Magareća klupa i Mamino.

"Tropik TV želi dati podršku i predstaviti dječije stvaralaštvo u muzici kroz saradnju sa dječijim horovima i festivalima iz cijele BiH. U novoj programskoj šemi će biti zastupljene pjesme sa ranijih festivala, poput Malog šlagera, ali i dječije pjesmice novije produkcije, kao što su pjesmice sa CD-a Lalalaa. Smatramo da je segment muzike za djecu u BiH potpuno uništen i da projekti koji se trenutno realiziraju ne dobijaju dovoljno pažnje", napomenula je direktorica Tropik TV-a Anja Galijašević.

Kanal se trenutno može pratiti u kablovskom sistemu Moja TV, te se nadaju da će u što kraćem periodu biti prisutan i u ponudi drugih kablovskih operatera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije