Novalić: Podržavam tužbe, tražiću objašnjenje "Cesta" zašto se kasni na Vranduku

Radiosarajevo.ba
Novalić: Podržavam tužbe, tražiću objašnjenje "Cesta" zašto se kasni na Vranduku
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Fadil Novalić

Iako je danas prvi dan jeseni, tunel Vranduk je i dalje noćna mora za sve vozače koji prolaze tom saobraćajnom "žilom kucavicom".

Piše: F. V.

U trenutku objave ovog teksta (23. septembar, 15.10), saobraćaj u tunelu ponovo je bio potpuno obustavljen...

Prije desetak dana stigla je vijest iz Vlade Federacije BiH da su "Ceste FBiH" opet zatražile produženje roka za završetak radova, i to na prevoju Karaula na magistralnoj cesti Sarajevo - Tuzla, ali i u spomenutom tunelu Vranduk kod Zenice.

U vezi s Vrandukom, naglašeno je da je na terenu vidljivo da veliki broj putničkih vozila prolazi kroz tunel, što stvara velike gužve.

U razgovoru za Radiosarajevo.ba federalni premijer Fadil Novalić potvrdio je da će organizirati još jedan sastanak s direkcijom "Cesta FBiH" u vezi s ovim pitanjem.

"Zatražit ćemo sve potrebne informacije od njih zašto pomenuti radovi kasne, odnosno nisu dovršeni", kazao je Novalić.

Tokom ljetnih mjeseci posebno su u problemima bili bh. privrednici koji su trpjeli štete. 

Bingo: Načinjena nam je velika šteta, slijede tužbe zbog Vranduka

Loš pristup rekonstrukciji i aljkavost na terenu stigli su na naplatu. Kako nam je potvrđeno, privrednici će tražiti nadoknadu štete, a prva se na ovaj potez odlučila kompanija "Bingo".

Novalić je za naš portal potvrdio da podržava tužbu Udruženja poslodavaca FBiH, odnosno bh. kompanija za štetu koja je nastala zbog ogromnih saobraćajnih gužvi, a kojima smo svjedočili tokom ljeta!

Nadalje, predsjednik Vlade FBiH nam je, također, potvrdio da je odbio dati potpis na početak rekonstrukcije tunela Crnaja do daljnjeg, sve dok ne bude osiguran adekvatan alternativni pravac, a kako se ne bi ponovili dramatični događaji prilikom rekonstrukcije tunela Vranduk.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije