Nevjerovatan prizor: Počelo obaranje Guinnessovog rekorda u pravljenju palačinaka

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatan prizor: Počelo obaranje Guinnessovog rekorda u pravljenju palačinaka
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Počela priprema 13.000 palačinaka za Guinnessov rekord

Na platou Centra Skenderija u Sarajevu jutros u 7.30 sati krenuo je pohod na obaranje Guinnessovog rekorda u serviranju palačinaka.

Sarajevo / Skenderija: Počela priprema 13.000 palačinaka za Guinnessov rekord

Udruženje kuhara u BiH i klub ljubitelja palačinaka vrijedno rade kako bi za osam sati koliko imaju na raspolaganju uspjeli pripremiti 13 hiljada palačinaka. Kao što možete vidjeti na fotografijama radi se o ogromnim količinama palačinaka. Naprosto je nevjerovatno vidjeti ovoliku količinu na jednom mjestu.

 Počela priprema 13.000 palačinaka za Guinnessov rekord - undefined

Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba

Nermin Hodžić, predsjednik Udruženja kuhara u BiH, kazao je kako će učiniti sve da rekord koji je postignut prošle godine u Moskvi, kada je servirano 12.716 palačinaka, bude oboren upravo danas u 15.30 sati tokom održavanja Sarajevskog festivala turizma.

Na pripremi i serviranju učestvuje140 kuhara i ljubitelja palačinaka.

Palačinke pripremljene tokom obaranja rekorda će, uz pomoć organizacije Pomozi.ba, biti dostavljene socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva, domovima za nezbrinutu djecu, domovima za zbrinjavanje starih osoba, kao i migrantima i drugima koje će ova gesta obradovati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije