Nesvakidašnji prizor u Livnu: Divlji konji stvaraju probleme vozačima i blokiraju put

Radiosarajevo.ba
Nesvakidašnji prizor u Livnu: Divlji konji stvaraju probleme vozačima i blokiraju put

Na planinskom prijevoju  Borova glava, koji se nalazi na dionici puta Livno - Tomislavgrad - Kupres u posljednje vrijeme manje skupine divljih konja koji imaju svoje stanište u blizini slobodno se kreću saobraćajnicom stvarajući probleme u saobraćaju.

Fascinantna scena: Put prema Livnu blokirali divlji konji (FOTO) 

Prema informaciji dobivenoj od službenika na održavanju cesta i od vozača koji svaki dan voze na toj dionici, ovi konji u manjim skupinama silaze s njihovog okupljališta podno planine Cincar do prijevoja Borova glava, odnosno na samu ulocu, u potrazi za solju koju cestari posipaju.

Službencii na održavanju cesta upozoravaju da, kada ralica prođe i baci sol po cesti, a najčešće tokom jutarnjih i večernjih sati, postoji velika vjerovatnoća njihovog silaska na cestu i ako uz to još ima magle, čine veliku opasnost za vozače a i za same njih je mogućnosti povrijeđivanja velika.

Ministarstvo za unutrašnje poslove Hercegbosanskog kantona šalje upozorenja vozačima koji voze ovom cestom da budu pažljiviji tokom zimskih dana, a shodno tome su i postavljeni saobraćajni znakovi koji upozoravaju na konje na Kruzima-Borovoj glavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije