Neopisiva radost darivanja: Prvi Nextbike humanitarni konvoj oduševio građane

Radiosarajevo.ba
Neopisiva radost darivanja: Prvi Nextbike humanitarni konvoj oduševio građane
Prvi Nextbike humanitarni konvoj danas je krenuo na svoju prvu humanitarnu misiju, u kojoj je želja bila pomoći onim članovima naše zajednice kojima je ta pomoć zaista potrebna.

Tim povodom veliki broj biciklista iz Sarajeva okupio se jutros na mostu Suade i Olge, gdje su izvršene i posljednje pripreme pred kratko putovanje, koje je konvoj vodilo do ispunjenja prve humanitarne misije. Brojne košare bicikala i ruksaci bile su prepune različitih proizvoda, koje su učesnici prvog Nextbike humanitarnog konvoja najzad zajednički donirali Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Putovanje kroz cijelo Sarajevo, od mosta Suade i Olge do parkinga hotela Radon Plaza, bilo je sjajno iskustvo za učesnike prvog ovakog konvoja, koji su se, pored pomaganja JU Zavod Pazarić, uspjeli i odlično zabaviti, a na konačnoj destinaciji su odvojili vrijeme i da međusobno dogovaraju možda i neke nove humanitarne akcije.

U nastavku pogledajte kako je to izgledao prvi Nextbike humanitarni konvoj u Sarajevu i ne zaboravite da se i vi odazovete na ovakve događaje, koji će ispuniti i vaša, ali i brojna druga srca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije