Neočekivana potražnja za 1. Unusual maratonom

Radiosarajevo.ba
Neočekivana potražnja za 1. Unusual maratonom
Oficijelni vizual / 1st UNUSUAL 42195m SARAJEVO
U nepunih mjesec otkako je objavljena vijest o organizaciji 1. Unusuala 42195m Marathon Sarajevo, isti je privukao veliku pažnju domaćih i inozemnih trkača.

"U Sarajevu je veliki broj trkača, al ne baš onih koji 'mogu' istrčati maraton, s toga smo iznenađeni da u ovom trenutku imamo preko 30 prijava za maraton i oko dvadeset učesnika štafete. Iz iskustva znamo da će broj prijava biti intenzivniji oko 10. januara jer je rok za prijave do 13. januara, što nas ohrabruje da ćemo dostići postavljeni limit 100 učesnika", kazali su za Radiosarajevo.ba organizatori - Atletski klub Novi Grad.

To može samo u Sarajevu: Unusual Marathon, zimska trka za najhrabrije

Po uzoru na ekstremne ultra maratone, ekstremne trijatlone i druge challenge kojima se pomjeraju vlastite granice, mi donosimo "1st UNUSUAL 42195m SARAJEVO", ponosno su najavili organizatori ove trke koja će zagrijati hladnu sarajevsku zimu.

"Sarajevo je grad koji želi i koji objeručke prihvata novitete, u svakoj sferi života, tako i u ovoj trkačkoj, što dokazuje ovakva reakcija za ovim neobičnim maratona. Ovim putem pozivamo trkače maratonce da se prijave na 42195m, a one koji to ne mogu istrčati maraton nek se prijave na štafetu 'Dame biraju'", poručuju organizatori.

U startnom paketu učesnici dobijaju drifit majice i Unusual finišersku medalju, a organizator će se pobrinuti da duž rute patroliraju mobilne okrepne stanice sa osvježenjem za trkače.

Više o utrci i načinu prijave možete pročitati ovdje.

I na kraju poruka organizatora: Dođite u nedjelju 20. januara da se družimo i uradimo zajedno nešto Unusual.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije