Naser Orić za turske medije govorio o Erdoganu

Radiosarajevo.ba
Naser Orić za turske medije govorio o Erdoganu
Ratni komandant Srebrenice Naser Orić u izjavi za list "Yeni Akit" dao je otvorenu podršku turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu uoči vanrednih predsjedničkih i parlamentarnih izbora koji će biti održani u nedjelju, 24. juna ove godine.

Piše: Faruk Vele

Orić je, prenosi turski list, izgazio nadu da će imati priliku da upozna Erdogana. 

"Junak iz Srebrenice", kako ga nazivaju turski mediji, kazao je da izbori trebaju biti slobodna volja turskog naroda, ali svakako daje punu podršku predsjedniku Republike Turske, kao i njegovoj stranci AK Parti, te "izražava želju za njegovom pobjedom".

"Njegova pobjeda je u istovrijeme bosanskohercegovačka, sirijska i palestinska pobjeda, pobjeda svih muslimana. Podrška gospodinu Erdoganu je bratska dužnost", kazao je Orić novinaru Ayhanu Demiru, turskom kolumnisti koji godinama piše o Balkanu.

Nadalje, Orić je rekao je Erdogan veliki vizionar, te da je Turska ponovo postala jedna od važnih sila svijeta, kako u političkom, tako i u ekonomskom smislu.

“Erdogan je ekonomski je vratio zemlju na svjetski kolosijek. Ima viziju”, poručio je Orić.

Govoreći o odnosima Turske i BiH, Orić je, kako ga citira turski list, govorio o Turskoj kao "velesili koja pomaže", te izražava nadu da će i u narednom periodu pomagati i svoj kapital usmjeravati u Bosnu i Hercegovinu.

Iznio je i svoj stav da se glas predsjednika Erdogana čuje u cijelom svijetu.

Erdogan je pokazao zašto bi on trebao biti lider muslimana, jedini govori o zločinima nad muslimanima u svijetu”, naveo je.

Pozvao je i milione Bošnjaka koji žive u Turskoj da i oni daju podršku Erdoganu.

“Moja puna podrška Erdoganu i preporuka Bošnjacima u Turskoj da glasaju za njega”.

Nada se i produbljivanju veza BiH i Turske, koja je, rekao je, moguća uz međusobnu podršku.

"I to je jedan od razloga zašto bi trebali glasati za Erdogana. Predsjednik Erdogan nas je podržavao i nikada nas nije zaboravio i nadam se da nas neće zaboraviti", zaključio je Orić.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije