Namjeravate ljetovati u Drveniku - evo koliko ćete novca morati izdvojiti!

Radiosarajevo.ba
Namjeravate ljetovati u Drveniku - evo koliko ćete novca morati izdvojiti!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Drvenik

Drvenik je hrvatski grad u kojem mnogi Bosanci i Hercegovci ljetuju svake godine. U ovom i drugim gradovima na Jadranu koje posjećuju turisti iz cijelog svijeta su znatno porasle cijene u posljednjih nekoliko godina.

Kriza na Jadranu: Stotine apartmana slobodno, mnogi strahuju da će sezona propasti

Posebno je to izraženo nakon što je Hrvatska postala članicom Evropske unije 2013. godine. Postoje oni koji smatraju da su turističke usluge u ovoj zemlji precijenjene, te da kvalitet usluge nije u skladu sa cijenom.

Za sve one koji se ovog ljeta namjeravaju odmoriti i zabaviti u Drveniku, provjerili smo cijenu nekih proizvoda i usluga - koliko košta noćenje za dvije osobe i četveročlanu porodicu, koliko se novca mora izdvojiti za konzumaciju pića u jednom kafiću?

Uvidom u Booking.com, većina smještajnih kapaciteta u Drveniku je popunjena. Za noćenje dvije osobe će morati minimalno izdvojiti nešto manje od 70 maraka, a maksimalno i do 500 maraka.

Naravno, cijene zavise od vrste smještaja - da li je u pitanju apartman, vila ili hotel, kao i od toga kako je opremljen i koliko je udaljen od središta grada.

Lopovi haraju plažama u Hrvatskoj: Ovo su lokacije i ovo se najviše krade

Četveročlana porodica će za jednu noć morati platiti malo više od stotinu maraka odnosno i do hiljadu maraka.

Capuccino košta skoro tri marke, espresso dvije marke, mineralna voda dvije i po marke, a voćni sok tri i po marke.
Cijene u Drveniku - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Cijene u Drveniku

Da li su cijene previsoke, prosudite sami.

Na obali Drvenika ima mjesta za još kupača, ali vjerovatno to neće biti dugo slučaj s obzirom na to da će narednih dana odnosno sedmica turistička sezona u Hrvatskoj doživjeti vrhunac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije