Nakon deset godina: U petak se ponovo otvaraju vrata Imperijala

Radiosarajevo.ba
Nakon deset godina: U petak se ponovo otvaraju vrata Imperijala
Foto: The Brew Co. / Brew Society Imperial

Skoro 12 mjeseci nakon što su ušli u projekat revitalizacije prostora bivšeg kina Imperijal, The Brew Co. najavljuje svečano otvaranje istog 14. decembra od 14:00h, započinjući novo poglavlje svog života u nešto drugačijem ruhu – kao Brew Society Imperial ili skraćeno BIS.

Neslužbeno otvaranje vrata budućeg Brew Imperial Society u ulici Maršala Tita 56 planirano je u 14:00h, s ciljem da svi zainteresovani mogu ući, obići prostor, upoznati se sa ekipom koja stoji iza revitalizacije ovog prostora, dok svečani dio otvaranja počinje u 18:35h kada se po prvi put nakon 10 godina prikazuje kratki dokumentarac pod nazivom „Brew: Priča o raji, craftu i pivu“ u režiji ekipe The Brew Co. tokom kojeg će se dotaći svega onoga što su prošli od prvog dana što ih je dovelo do privilegije i zadovoljstva da realizuju ovu, po njima, najveću priču dosada.

S ciljem da stanu iza svog obećanja da će Brew Imperial Society predstavljati platformu za mlade koji će imati priliku demonstrirati kvalitet svog rada, nakon dokumentarca, u 19:15h je planiran početak predstave „Elektra“.

"Predstava fizičkog teatra Elektra je rađena prema motivima mita o Elektri, a u kojoj koreografiju potpisuju mlade Amila Terzimehić i Fatima Kazazić. Elektra je predstava fizičkog teatra koja objedinjuje i ples i pokret i različite borilačke vještine kao i različite tehnike, a posebno je značajna jer je riječ o prvom ispitu na prvoj godini magistarskog studija na Akademiji scenskih umjetnosti ikad. Profesori i profesorice na predmetu su bili Jasna Žalica, Sanja Burić, Mersad Čuljević i Emir Fejzić. Kostime je radila sjajna Adisa Vatreš", kažu iz The Brew Co. 

Uzevši u obzir da će prisustvo na predstavi i filmu biti isključivo na pozivnice, u 20:00h se otvaraju vrata za sve one koji žele svojim prisustvom uveličati otvaranje prostora bivšeg kina Imperijal. Iz organizacije su potvrdili da je ulaz besplatan, s tim da će zbog cjelokupnog kvaliteta iskustva za sve prisutne kontrolisati broj prisutnih kako bi svima bilo ugodno.

Nakon otvaranja vrata, u 21:45h na scenu BIS-a nastupa mladi bend Mirza & Panduri koji će se pobrinuti za muzički dio atmosfere na

"Ono što želimo da istaknemo je da se uvijek trudimo da sve bude onako kako najbolje znamo; ono što je cilj samog svečanog otvaranja je da u jednoj večeri u kratkim crtama predstavimo dio onoga što možemo očekivati od BIS-a.

U nadi da na što bolji način predstavimo naš trud i rad s ovim novim projektom, dati ćemo sve od sebe da sve prođe u najboljem redu i da opravdamo obećanje koje smo dali na početku, a to je da će ovaj prostor predstavljati mjesto za raju.

U prvom periodu otvaranja, na projekat BIS-a gledamo kao „soft opening“, tokom kojeg ćemo pratiti dinamiku rada i istovremeno učiti nove stvari. U tom svijetlu, svaka sugestija, kritika i povratna informacija od raje je više nego dobrodošla.

U ime svih članova The Brew Crewa, mnogo smo zahvalni svima koji odluče svojim prisustvom uveličati ovaj, za nas, zaista poseban dan. Kako za nas, vjerujemo, i za Sarajevo", poručio je ispred The Brew Co. Orhan Galičić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije