Najmlađi proslavili Dan grada Sarajeva: Kratki kurs lijepog ponašanja

Radiosarajevo.ba
Najmlađi proslavili Dan grada Sarajeva: Kratki kurs lijepog ponašanja
Foto: Admir Kuburović / Predstava za djecu

Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, Udruženje dramskih glumaca "Mundo Mondo" u Domu mladih Centra Skenderija upriličilo je prigodan program za najmlađe.

Popularni glumac Mario Drmać prije izvođenja predstave "Je li to samo san/Priče iz Sarajevske žičare", za koju potpisuje režiju, održao je kratki Kurs lijepog ponašanja za najmlađe.

Mališani su uživali u ovom interaktivnom dijelu programa, a mnogi od njih i sami su učestvovali svojim savjetima, poručivši sa Drmaćem da se u gledalište nikada ne unose hrana i piće, obavezno isključuju mobiteli i da se predstava ne slika i ne snima.

Nakon zajedničkog i gromoglasnog aplauza koji je uslijedio kao čestitka rođendanu grada Sarajeva, baš kao što su i naučili - sjeli su mirno na svoja mjesta i uživali u scenskoj izvedbi Dine Mušanović i Adisa Omerovića, akterima predstave "Je li to samo san / Priče iz Sarajevske žičare".

"Ovo je vjerovatno najljepša čestitka gradu Sarajevu, jer djeca su najveći ukras i bogatstvo ovog grada i svijeta", izjavio je Drmać.

Predstava "Je li to samo san/Priče iz Sarajevske žičare" nastala je prema tekstu Žanete Trišić-Bajramović i namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 13 godina. Radnja prati čudnovate zgode i nezgode bake i djeda te dječaka i djevojčice, koji se tokom vožnje Sarajevskom žičarom i izleta na Trebević susreću s vilom. U tom trenutku postaje jasno je li to samo san i mogu li nas vile iz sarajevske legende zaista vratiti u mladost.

Predstava je obogaćena muzikom, plesom i humorom, a posebno interesantnom čine je multimedijalni elementi koji se prepliću s radnjom glumaca na sceni. Kratki videosnimci koji su ukomponovani tako da zadržavaju pažnju svakog gledaoca, daju informacije o sarajevskim znamenitostima - Vijećnici, Šeher-Ćehajinoj ćupriji, Zemaljskom muzeju...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije