Vučko Trail se bliži: Još pet dana za prijave na najljepšu bh. brdsku utrku

Radiosarajevo.ba
Vučko Trail se bliži: Još pet dana za prijave na najljepšu bh. brdsku utrku
Promo / Vučko trail

Organizatori jedne od najljepših bosanskohercegovačkih brdskih trail trka - "Vučko Trail" ove godine na Bjelašnici očekuju više od 500 takmičara i rekreativaca iz 22 zemlje.

Stazama Vučko traila: Zadivljujući zimski prizori Studenog potoka iz zraka

Trka doživljava četvrto izdanje na planinama Bjelašnici i Visočici, a ljubitelji trčanja, izazova i prirode do 8. juna se mogu prijaviti na trku, saopćeno je iz Planinarskog društva "Željezničar".

Vučko trail je pred vratima: Kako se spremiti za najljepšu utrku u BiH?

U organizaciji Planinarskog društva "Željezničar", "Vučko Trail" donosi tri različite trke, odvojene po dužinama, na različitim stazama i s različitom težinom. Najkraća je prilagođena rekreativcima dužine 13 km, a za nju je vremenski limit 5 sati.

Srednja trka namijenjena je iskusnijim trkačima, duga je 37 kilometara, a između ostalog vodi i kroz selo Lukomir i preko obronaka kanjona Rakitnice. 

Najduža trka je prava adrenalinska poslastica za iskusne trail trkače i tradicionalno privuče veliki broj međunarodnih učesnika. Dužine od 63 kilometra, spušta se u kanjon Rakitnice, ide preko Međeđeg potoka i drugih najljepših predjela Bjelašnice i Visočice. 

Sve trke su kružne, a start i cilj ne na Babinom dolu na Bjelašnici. 

Organizatori su za ovu godinu svim učesnicima namijenili primamljiv startni paket koji sadrži i trkačku majicu visoke kvalitete španskog proizvođača HG Sport, atraktivnu finišersku medalju, ručak poslije trke i poklone sponzora. Nakon trke, do noćnih sati, održat će se after party uz DJ-a. 

Prijave na trku moguće su do subote 8. juna,  putem ovog linka 

Sve informacije o prijavama, stazama i ostalim detaljima dostupne su na www.vuckotrail.ba i Facebook stranici trke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije