Hrabri maratonci i maratonke iz cijele BiH trče drugu dionicu

Radiosarajevo.ba
Hrabri maratonci i maratonke iz cijele BiH trče drugu dionicu
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Unusual marathon
Jutros u 10 sati iz Centra Safet Zajko startalo je oko 190 učesnika povodom prvog "Unusual marathona Sarajevo".

Pucanj iz startnog pištolja, kao znak za start, ispalio je bosanskohercegovački rekorder u maratonu Kondo Sead.

Riječ je o veoma specifičnom i u potpunosti neuobičajenom maratonu, koji se po mnogo čemu razlikuje od uobičajenih maratona i zato isti nosi nazvali “Unusual marathon”.

Maraton se trči po ulicama Sarajeva, po tačno utvrđenoj ruti, a koje su napravljene po štafetnim dionicama - prva, druga i treća. 

Donosimo vam drugi dio neuobičajenog maratona koji će istrčati najhrabriji maratonci i maratonke.

Podsjetimo, trkači će danas pretrčati cijelo Sarajevo - od Kozije ćuprije do Blažuja, na toj ruti će proći najljepše dijelove Sarajeva i vjerujemo da će uživati u tome, a posebno oni koji dolaze iz drugih gradova, kao što su Tuzla, Mostar, Zenica, Goražde, Bugojno i ostalih gradova BiH.

Pored ljepote Sarajeva, da bi ovaj maraton uspio, potrebna je „ljepota“ naših Sarajlija, tj. da danas imaju tolerancije, pokušaju na navedenoj ruti olakšati prolaz trkača, pogotovo da vozači budu oprezniji, pješaci da se pomjere sa strane dok oni koji trče ne prođu, daju aplauz, dodatnu energiju, osmijeh i koju riječ motivacije i podrške.

Da bi bilo koja utrka uspjela, pored lijepe rute, najpotrebnija je podrška gledaoca odnosno građana koji se nađu na toj ruti. Stoga, molimo naše Sarajlije da budu dobri domaćini, po čemu smo uveliko poznati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije