Najezda žohara: Pogledajte šta smo zatekli u haustoru u centru Sarajeva

F.Z., N.Ka.
Najezda žohara: Pogledajte šta smo zatekli u haustoru u centru Sarajeva
Foto: Radiosarajevo.ba / Žohari u centru grada

Građani Sarajeva u posljednje vrijeme uznemireni su velikim brojem žohara koji se mogu vidjeti na ulicama i fasadama zgrada, a situacija je alarmantna u haustorima.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba posjetila je jedan sarajevski haustor (adresa poznata redakciji), u samom centru Sarajeva, a ono što smo zabilježili kamerom nikome nije ugodno vidjeti.

U haustoru smo, na jednom malom prostoru pronašli najmanje 50 ubijenih žohara, dok se oni živi kriju i čekaju noć da izađu na ulice u centru prijestolnice Bosne i Hercegovine.

Nije bilo nimalo ugodno da usred bijela dana snimimo ove kadrove mrtvih žohara, a samo stanari znaju kako je tokom noći kada i živi izađu iz svojih skrovišta.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je firmu Sanitacija, a rekli su nam kako su se stekli svi potrebni uvjeti za razmnožavanje ovih insekata.

Iz Vodovoda i kanalizacije poručili su da problema nema, te da "u toku izvođenja radova nije primjećen povećan broj žohara, bubašvaba niti glodara u kanalizaciji".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije