Nagrađeni najinovativniji bh. nastavnici i nastavnice u 2019. godini

Radiosarajevo.ba
Nagrađeni najinovativniji bh. nastavnici i nastavnice u 2019. godini
Foto: Druga gimnazija / Nagrada za inovativne nastavnike u BiH

Prošle sedmice na svečanoj ceremoniji u Narodnom pozorištu Sarajevo dodijeljene su nagrade za inovativne nastavnike u Bosni i Hercegovini. Profesorica Druge gimnazije Sarajevo, Adila Salibašić jedna je od dobitnica ove vrijedne nagrade u kategoriji srednjih škola. Profesorica Salibašić nagrađena je za nastavnu praksu „Doba – društvena i državna otvorenost i odgovornost u BiH“ koju je sa kolegicama Dženisom Buljugić i Aidom Kalaba realizirala u priodu od 2017. do 2019. godine u Drugoj gimnaziji Sarajevo.

Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice u Bosni i Hercegovini najvrjednije je priznanje među edukatorima i edukatoricama na svim nivoima obrazovanja.

Već četvrtu godinu uspješno promovišemo nastavničku profesiju za koju vjerujemo da je najvažnija profesija i ključni indikator kvalitetnog obrazovanja. Od nastavnika za nastavnike, glavna je odlika ove nagrade.“ – poručili su organizatori iz Centra za obrazovne inicijative Step by Step napominjući da prethodni pobjednici i pobjednice predstavljaju komisiju za odabir za narednu godinu uz savjetodavnu ulogu univerzitetskih profesora i Centra za obrazovne inicijative Step by Step.

Cilj dodjele godišnje nagrade je prepoznati i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

Dobitnica NIN nagrade u kategoriji "Odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju" je Edina Kevro iz JU "Dječiji vrtići Ciciban" u Mostaru.

Dobitnik NIN nagrade u kategoriji "Učitelji/ce razredne nastave u osnovnim školama" je Boško Jovičić iz JU "Prva osnovna škola" u Brčkom.

Dobitnik NIN nagrade u kategoriji "Predmetni nastavnici/e u osnovnim školama" je Mahir Mališević iz JU "Osnovna škola Srednje" u Ilijašu.

"Prvi put smo imali dva dobitnika NIN nagrade s jednakim brojem bodova žirija, i to u kategoriji 'Predmetni nastavnici/e u srednjim školama', a to su Adila Salibašić iz Druge gimnazije u Sarajevu i Vedran Zubić iz Gimnazije Dobrinja u Sarajevu", kazala je izvršna direktorica Centra za obrazovne inicijative "Step by Step" Radmila Rangelov-Jusović.

Dobitnice NIN nagrade u kategoriji "Stručni saradnici/e na svim nivoima odgoja i obrazovanja" su Dijana Galić i Sanja Budimir iz Osnovne škole "France Dall’era" iz Vira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije