Načelnik Nermin Mandra za Radiosarajevo.ba: Dejan Lovren voli BiH i Kakanj

A. S.
Načelnik Nermin Mandra za Radiosarajevo.ba: Dejan Lovren voli BiH i Kakanj

Općinu Kakanj jučer je posjetio Dejan Lovren, reprezentativac Hrvatske i nogometaš Liverpoola, koji je na Svjetskom prvenstvu nedavno održano u Rusiji ostvojio srebrenu medalju.

Lovren je rođen u Zenici, a dom mu je u Kraljevoj Sutjesci, a u posjetu ovoj općini stigao je u pratnji majke Sileve i oca Saše. 

Redovan u Kaknju

Lovrena su u Općini Kakanj dočekali općinski načelnik Nermin Mandra i predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić.

Radiosarajevo.ba je kontaktirao načelnika Mandru koji je za naš portal prenio dojmove nakon susreta s jednim od najboljih odbrambenih igrača Europe. 

"Dejan Lovren redovno dolazi u Kakanj. Tu su mu korijeni, a spletom kolnosti je u ratnim vremenima otišao iz Kakanj, ali je uvijek bio vezan za naš grad. Odmor u Kraljevoj Sutjesci sada je iskoristio da posjeti Grad i da razgovara sa Katičićem i sa mnom", priča nam Mandra. 

Načelnik Općine Kaknja je i ranije naglašavao da je Lovren sjajan momak i da je vezan za Bosnu i Hercegovinu i ovaj kakanjski kraj. To nam je i sada potvrdio: 

"Bio je to ugodan razgovor. Dejan Lovren je sjajan momak. Bio bih sretan da igra za Bosnu i Hercegovinu, a mi poštujemo njegovu odluku da nastupa za Hrvatsku. Mogu samo kazati da Lovrena cijenim kao sugrađanina i komšiju koji voli Kakanj i voli Bosnu i Hercegovinu, ali da je spletom okolnosti izabrao Vatrene umjesto Zmajeva", dodaje načelnik Općine Kakanj.

Hotel i Dom za stara lica

Mandra je za naš portal govorio i o poslovnim planovima reprezentativca Hrvatske. 

"Lovren mi je kazao da je pri kraju realizacija njegovog projekta gradnje hotela na Jadranu. Čim to završi, sjajni nogometaš Liverpoola ima u planu da sagradoi Dom za stara lica u Kaknju. Ušli smo u razgovore i vjerujem da će se to dogoditi u budućnosti", kazao je načelnik Mandra za Radiosarajevo.ba.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije