Na Igmanskom ceneru nastupilo 190 rekreativaca: Pobjede za Trožić i Jašarević

V. A. Z. - A. S.
Na Igmanskom ceneru nastupilo 190 rekreativaca: Pobjede za Trožić i Jašarević
Foto: Dražen Filipović / Trcanje.net / Na Igmanskom ceneru nastupilo 200 rekreativaca: Pobjede za Trožić i Jašarević

Skoro 200 rekreativnih trkača (190) startalo je danas na tradicionalnoj trci Igmanski cener, koja je održana na Velikom polju. Trčala su se četiri kruga po 2,5 kilometra, na bijatlon stazi, a ono što je obilježilo ovu trku je velika vrućina koja je vladala na stazi.

Atletska manifestacija: Igman 10K sve zanimljiviji za trkače

Ovo je četvrto izdanje i utrka samo za rekreativce, u srcu planine za dušu trkača, a utrka se održava kao dio Atletske rekreativne lige koju organizira Atletski klub Novi Grad.

U ženskoj konkurenciji prva u cilj je stigla vodeća u ukupnom poretku lige Amela Trožić. Drugo mjesto pripalo je sjajnoj Hanifi Terzić, dok je treća bila Merima Pindžo.

Na Igmanskom ceneru nastupilo 190 rekreativaca - undefined

Foto: Moje trčanje: Na Igmanskom ceneru nastupilo 190 rekreativaca

Bh. trkačica Amela Trožić pobijedila na Dubrovačkom polumaratonu

Pobjedu u muškoj konkurenicji odnio je Džemal Jašarević. Drugo mjesto pripalo je najbržem bh. fizioterapeutu Alenu Raoniću.

Trenutno stanje u ukupnom poretku lige:

Kod dama prva je Amela Trožić i veliki je favorit za osvajanje titule ukupne pobjednice lige, a prate je Amela Tuzlak s druge, odnosno Hanifa Terzić sa treće pozicije.

Amela Trožić, maratonka i trenerica: Zaljubljena u utrke

Kod muškaraca u vodstvu je Mahir Mujić, a prate ga Haris Kišić i Erdin Hastor na drugoj odnosno trećoj poziciji.

Organizator utrke Elmir Ćerimagić Ćera nije krio zadovoljstvo velikim odazivom i visokim stepenom motivisanosti trkača, s obzirom da je trka namijenjena isključivo rekreativcima.

"Moram istaći činjenicu da mi je veoma drago da zahvaljujući projektima kao što je Atletska rekreativna liga i Igman 10K postaje opća atletika sve popularnija i popularnija, s toga neka znaju svi koji su učesnici u našim projektima da doprinose širenju atletske priče i time utiču da se mladi bave atletikom", izjavio je Ćerimagić za Radiosarajevo.ba.

Na istom mjestu održano je i kolo Quicke dječije lige, kojem je prisustvovalo 180 mališana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije