Muzika, kultura, sport, gastronomija: Zoster kao kruna "Bihaćke zimske priče"

Fena
Muzika, kultura, sport, gastronomija: Zoster kao kruna "Bihaćke zimske priče"
Gradska turistička zajednica, Kulturni centar, Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju pod generalnim pokroviteljstvom Grada Bihaća i ove godine pripremaju "Bihaćku zimsku priču".

U najavi manifestacije koja će obilježiti cijeli decembar u gradu na Uni, istaknuto je kako je riječ o specifičnom spoju muzike, kulture, sporta i gastronomije.

"Kulturni koncept u okviru kojeg imamo 15 koncertnih dana u Zimskom parku, ostale kulturne sadržaje, Novogodišnji malonogometni turnir, klizalište u centru grada i reprezentativan gastro – kutak. Ova manifestacija je od posebnog značaja za Gradsku turističku zajednicu, jer želimo da bude neizostavan segment naše turističke ponude. Očekujemo goste iz svih gradova i općina Unsko-sanskog kantona, ali i brojne turiste iz pograničnih gradova iz Republike Hrvatske i Slovenije", rekao je direktor Turističke zajednice Grada Bihaća Armin Amidžić.

Član Organizacionog odbora "Bihaćke zimske priče" Zulfikar Handukić potvrdio je kako će Bišćane u novogodišnjoj noći zabavljati renomirani bosanskohercegovački bend Zoster.

"Zoster je garant odličnog, ludog provoda i vjerujem da svi s nestrpljenjem čekamo njihov nastup. Što se tiče ostatka koncertnog programa, dovoljno je reći da su svi najbolji bihaćki muzičari, bendovi, dj-evi i tamburaški sastavi potvrdili nastupe, a imamo i goste iz Banja Luke", istakao je Handukić.

Direktor Kulturnog centra u Bihaću Alen Zulić uvjeren je da se ovogodišnjom "Bihaćkom zimskom pričom" Bihać svrstava među bosanskohercegovačke gradove s najširom i najzanimljivijom zimskom turističkom ponudom.

"Izuzetno zahtjevan projekat, s obzirom na to da smo obezbijedili nastupe najboljih muzičkih sastava iz kantona, ali i šire. Novogodišnji malonogometni turnir već godinama okuplja najbolje iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Bogata gastronomska ponuda, klizalište, Zimski park s velikom jelkom, okićen grad još su samo neki segmenti koji to potvrđuju. Također, ovu manifestaciju dodajemo 'Bihaćkom ljetu', 'Una – regati', regionalnoj motorijadi, jesenskim manifestacijama 'Ulicom Bišća' i 'Jesen na gelenderima', te još nekim dešavanjima i sigurno postajemo sve zanimljivija turistička destinacija", ustvrdio je Zulić.

"Bihaćka zimska priča" počinje 3. decembra prezentacijom ugostiteljske ponude na Gradskom trgu, a ovogodišnji planirani budžet za organizaciju je oko 40.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije