Kerim Mušanović, jedini 3D street artist u BiH: Samo treba gledati pozitivno

N. Ka.
Kerim Mušanović, jedini 3D street artist u BiH: Samo treba gledati pozitivno
Foto: Privatni album / Kerim Mušanović

Kerim Mušanović, akademski slikar, koji je diplomirao i magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, širom svijeta na festivalima oduševljava posjetioce svojim radovima. Kako nam je ispričao, njegova uža specijalnost je 3D anamorfno slikarstvo (3D street art).

“3D street artom se bavim od 2012. godine. Ljubav za ovakvim načinom predstavljanja rodila se na festival 3D umjetnosti u Sarajevu, gdje sam se prvi put okušao u anamorfnom slikanju. Danas sam jedini aktivni 3D street art artist u Bosni i Hercegovini”, kazao je Mušanović za Radiosarajevo.ba.

Širom svijeta je crtao, a kako kaže svaki odlazak na neki od festival su doprinijeli da se čuje za njega i njegovu 3D umjetnost.

Mnogo su mi pomogla poznanstva stečena na festivalima”, rekao je Mušanović.

Mušanović ističe da bi bio sretan da vlasti u našoj zemlji imaju sluha koliko ga imaju u Europskim gradovima, kako za 3D umjetnost zako i za umjetnost općenito u BiH.

“Opet gledam pozitivno i nadam se da će u bližoj budućnosti biti veća podrška onih koji tu podršku mogu i trebaju dati”, rekao je Mušanović.

Kao svoje najveće dostignuće smatra to što se uopšte nastavio baviti umjetnošću, za šta se je i školovao.

U našoj domovini se smatra da od umjetnosti, kako kažu, nema hljeba. Nažalost, nisu daleko od istine. Smatram da sam idelan primjer da ako radiš ono što iskreno voliš, možeš zaraditi pa makar to bilo i van granica BiH. Planiram da u budućnosti organizujem 3D street art festival u Sarajevu, da bi i naši ljudi vidjeli šta to što se u svjetskim metropoloma visoko cijeni”, kazao je Mušanović i dodao:

“Nadam se da će ono koji trebaju da udovolje potrebama ovog projekta i budu rame uz rame sa opstankom umjetnosti, biti dostupni."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije