Mostar: Supruga legendarnog tenora na obilježavanju 20. godišnjice MC Pavarotti

Anadolija
Mostar: Supruga legendarnog tenora na obilježavanju 20. godišnjice MC Pavarotti
Nicoletta Mantovani, supruga velikog tenora Luciana Pavarottija, večeras je boravila u Mostaru u pratnji tri talijanska tenora i pijanista koji su održali koncert u sklopu svečanosti obilježavanja 20. godišnjice Muzičkog centra Pavarotti.

"Sretna sam što sam ponovno u Mostaru u kojem sam bila i prošle godine. Dosta lijepih uspomene me veže za ova grad i centar i drago mi je što mogu vidjeti da on radi baš onako kako je zamišljeno kada je osnovan. To je vrlo bitno bilo i Lucanu jer je i on bio dijete rata i znao je koja je prava moć muzike: da ona nikada ne gradi zidove nego ih ruši i zapravo gradi mostove. Muzika je univerzalni jezik gdje ljudi komuniciraju bez ikakvih zapreka, religijskih, etničkih i slično", naglasila je Mantovani. 

Izrazivši žaljenje što zbog radnih obveza nema vremena ostati u Mostaru koliko bi željela, ističe da će sigurno uskoro ponovo doći u grad na Neretvi. 

"Moja kćerka jako voli rock, tako da će razlog našeg sljedećeg dolaska biti Mostar Blues&Rock Festival", kazala je Mantovani. 

Direktor MC Pavarotti Elvedin Nezirović ističe da je veoma emotivan zbog ove svečanosti. 

"Ovo je jako emotivan trenutak ne samo za mene nego za sve koji ovdje radimo. Emotivan zato što samo mi znamo koliko smo uložili sebe da održimo prije svega ovaj centar, a potom da zadržimo njegovu ideju koju je veliki maestro stavio u temelje ovoga centra. To je da zadržimo svu djecu, ali isto tako se trudom da promoviramo sve naše ideje ljudskosti, jednakosti i svega onoga što su temeljna ljudska prava", zaključio je Nezirović. 

Podsjetivši na brojne teškoće u radu ovoga centra, istaknuo je vrijednosti koje promovira, navodeći da se od njih nikada nije i neće odustati. 

Program svečanog obilježavanja MC Pavarotti održana je kroz dvodnevni program 19. i 20. decembra, okupljajući glazbene nade grada na Neretvi i sve generacije građana Mostara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije