Mladi Tarik Tanović predstavio spot "Live the Moment" - zvuči svjetski

Radiosarajevo.ba
Mladi Tarik Tanović predstavio spot "Live the Moment" - zvuči svjetski
0 / Foto: Alen Hadžić Morris
i

Četrnaestogodišnji Tarik Tanović skrenuo je na sebe pažnju javnosti prošle godine kada je osvojio prvu nagradu na Internacionalnom takmičenju "Euro Stars" na Malti. 

Sarajlija Tarik Tanović osvojio prvu nagradu na takmičenju "Euro Stars" na Malti

Ovaj talentirani izvođač, polaznik programa Rockschool London (RSL) u našoj zemlji, bio je nosilac jedne od glavnih uloga u mjuziklu Annie u Narodnom pozorištu u Sarajevu.  

Sada se predstavlja s novom pjesmom i spotom "Live the Moment" koji su u subotu promovirani u Sarajevu. 

 "Veoma sam uzbuđen i sretan da se pjesma i spot sviđa publici, jer nose jaku poruku da trebamo živjeti u trenutku i uživati u onom što se dešava pred nama uživo a ne zatvarati se u virtualni svijet interneta i telefona u kojem kao da ovisimo o nečijem, ”like i share” i to od ljudi koje često ni ne znamo ”, kazao je Tarik Tanović.

 

Gošća promocije bila je i Henriette Madsen, izvršna direktorica Rockschool London koja je predstavila ovaj edukacijski program pop-rock edukacije. Oficijelni predstavnik ove edukacije u BiH je Institut za muziku, teatar i medije iMTM, a vodi ga profesorica Mima Zukan, vokalni pedagog iMTM-a.

Rockschool program je internacionalno priznat a sastoji se iz 8 nivoa muzičkog obrazovanja za oblasti: pjevanje, muzička produkcija, muzički teatar, gitara, klavir, bas gitara, bubnjevi, ukulele, teorija muzike i moderni plesovi.  Mnogi uspješni izvođači završili su ovaj program, a među njima je i svjetska muzička zvijezda Ed Sheeran. RSL edukacija dobitnik i ”Queen’s award for best Enterprise 2018.”.

RSL diplome stečene preko iMTM-a a nakon položenih ispita pred mentorima iz UK, su akreditovane od strane Ministarstva obrazovanja UK, čime se stiču UCAS bodovi za upis u veliki broj engleskih koledža. I  Ministarsvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, dalo je saglasnost za promociju programa kroz sve osnovne i srednje škole u Kantonu Sarajevo, pojasnila je za Radiosarajevo.ba Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije