Maratonac Mahir Mujić "prodaje kilometre" za pomoć oboljeloj djevojčici Dalal

J. Ć.
Maratonac Mahir Mujić "prodaje kilometre" za pomoć oboljeloj djevojčici Dalal
Maratonac i humanitarac Mahir Mujić trčat će 200 kilometara iz Sarajeva do Banje Luke.

Ovaj Sarajlija na trku je planirao krenuti 4. jula iz Sarajeva da bi 7. jula došao u Banju Luku na veliki protestni skup za Davida Dragičevića i Dženana Memića, mladiće koji više nisu s nama i čije porodice traže istinu i pravdu.

"Na put za istinu i pravdu krećem 4. jula. Trčim iz Sarajeva, od spomenika za Dženana Memića, do Banje Luke, do Davidovog trga. U ovoj trci imam oko 200 kilometara koje ću trčati četiri dana po 50 kilometara, tj. doći ću 7. jula na velike proteste za Davida i Dženana", rekao je za Radiosarajevo.ba Mujić, navodeći kako je od ranije prijatelj porodice Memić.

Mujić će ove kilometre prodati kako bi tim sredstvima pomogao liječenje jednogodišnje djevojčice Dalal Omerović iz Bihaća kojoj je hitno potrebna transplantacija koštane srži. 

"Ovih 200 kilometara koje ću trčati 'prodajem' kako bih pomogao malenoj Dalal Omerović, djevojčici koja boluje od najtežeg oblika leukemije. Riskantno jeste, ali idem na svoju odgovornost", istaknuo je ovaj mladi humanitarac. 

Njegov cilj je, kako kaže, prikupiti najmanje 10.000 KM i da očekuje veliki odziv.

"Imam potrebu da učinim nešto za Dalal. Cijena 100 metara je pet, a kilometra 50 KM. Napravio sam i račun samo za ovu priliku u dogovoru s roditeljima od malene Dalal", istaknuo je Mahir Mujić. 

Svi zainteresirani koji žele pomoći u ovoj humanoj akciji uplate iz BiH moguće je izvršiti na ime Mahir (Ismet) Mujić, broj računa je 1613000060524175 otvoren u Raiffeisen banci a svrha je Za Dalal. 
 
Uplate iz inozemstva
 
Primalac: Mahir ( Ismet ) Mujić, Ali Ef.Lokvančića 36. Sarajevo,
IBAN: BA391613000060524175 
SWIFT: RZBABA2S Raiffeisen bank DD BIH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije