Miralem Pjanić: I djeca oboljela od karcinoma zaslužuju djetinjstvo

Radiosarajevo.ba
Miralem Pjanić: I djeca oboljela od karcinoma zaslužuju djetinjstvo
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / U Sarajevu je danas Miralem Pjanić predstavljen kao ambasador projekta “Roditeljska kuće Tuzla”

U Sarajevu je danas Miralem Pjanić predstavljen kao ambasador projekta “Roditeljska kuće Tuzla”.  Kada su djeca oboljela od raka u pitanju, zvijezda naše nogometne reprezentacije i Juventusa, uvijek je bio velika podrška te kroz očinstvo istinski suosjeća s roditeljima svih naših mališana.

Pjanić je i ovoga puta dao podršku i obrabrenje roditeljima, ali i svim našim mališanima da istraju u borbi za dobrobit sve djece oboljele od karcinoma.

“Veoma je bitno da se svi uključimo u projekt izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli, jer svi znamo šta nama svima znače djeca. I djeca oboljela od raka zaslužuju djetinjstvo. Ja sam samo mali dio ove priče, vjerujem da ako se svi zajedno uključimo i pomognemo da se Roditeljska kuća u Tuzli izgradi da možemo napraviti velike stvari”, rekao je Pjanić.

Ambasador će se aktivno učestvovati u kampanji izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli te će se zalagati za to da se glas djece oboljele od raka čuje dalje.

Inače, roditeljsku kuću u Tuzli gradimo pod sloganom:

 “Izgradimo Roditeljsku kuću u Tuzli, zajedno!”, što u ovom slučaju nije kliše, jer zaista zajedno možemo mnogo više, zajedno smo jači.

Zajedno s ambasadorom i cijelim bh. društvom, možemo učiniti više za djecu oboljelu od raka, možemo im omogućiti da imaju svoj drugi dom i u Tuzli.

Prisutnima se obratio i direktor Udruženja Fikret Kubat.

“Pred nama je još jedan zaista velik i human projekat, jednako divan kao što je Roditeljska kuća u Sarajevu. Roditeljska kuća je od nemjerljivog značaja kako za djecu i roditelje, tako i za cijelu društvenu zajednicu. Stoga pozivam cijelo bh.društvo da pruži podršku izgradnji Roditeljske kuće u Tuzli, jer kada su djeca oboljela od raka u pitanju zaista se pokazalo da zajedno možemo sve, da smo zajedno jači”, kazao je Kubat. 

Roditeljska kuća u Tuzli sadržavat će 400 kvadrata životnog prostora, pet apartmana za smještaj, dnevni boravak, kuhinju i igraonu za djecu.

Izgradnja druge Roditeljske kuće na području FBiH koštat će oko 720.000 KM.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje sredstva su se već počela prikupljati i prema riječima agilnih aktivista iz “Srce za djecu”, svi su dobrodošli da se uključe u njeno finansiranje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije