Milorad Dodik – drski neprijatelj MIRA!

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik – drski neprijatelj MIRA!
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Vijesti o formiranju rezervnog sastava MUP-a RS-a, zveckanje oružjem i strah od novih sukoba na Balkanu, s jedne, te poruke da je Bosna i Hercegovina stabilna država i da su ovdje dobrodošle investicije, s druge strane, prelamale su se u proteklih sedam dana preko javnosti naše zemlje, stvarajući totalnu konfuziju, pa i strah pred sedmicama koji dolaze.

Piše: Faruk Vele

Sedmicu za nama je obilježio i tužni ispraćaj stradalih u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Sarajeva, dogovor o foteljama u Vijeću ministara BiH, ali ne i NATO putu, te Sarajevo Biznis Forum, dok je svjetsku javnost zaokupila vijest o požaru u katedrali Notre Dame i džamiji Al-Aqsa u Jerusalemu.

 

Bol ne prestaje
(Subota, 13. april)

Veliki šok u BiH i Sarajevu nakon saobraćajne nesreće u kojoj su stradale četiri zaposlenice Osnovne škole "Kovačići" Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i  Mina Kadrić.

Vlada Kantona Sarajevo je na vanrednoj sjednici usvojila odluku o Danu žalosti koji će se podudarati sa danom ukopa i dženaze stradalih.

Prijatelji i poznanici zaposlenica ove škole su u šoku. Na društvenim mrežama mnogi od njih su se oglasili. Prijateljica poginule Merime Balkić uputila je posebno dirljivu poruku.

Iz OŠ Kovačići je stigao posljednji pozdrav kolegicama.

Jedan teški udes dogodio se i kod Maglaja.

U Sarajevu je preminuo ugledni bosanskohercegovački književnik i profesor Tvrtko Kulenović. Istaknuto je njegovo veliko djelo koje tek treba biti ispravno valorizirano.

Oproštaj od Tvrtka Kulenovića: Bh. društvo izgubilo pisca svjetskog formata

Beogradske ulice su i ove subote bile mjesto održavanja protesta opozicije. Miting, koji je najavljivan kao najveći do sada, počeo je ispred Narodne skupštine Srbije u 15 sati, a završen je pet sati kasnije. Protest Saveza za Srbiju je održan pod sloganom Svi kao jedan - Jedan od pet miliona.

Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovo je rekao da nema informacija o aferi prisluškivanja u kojoj Slovenija proziva Hrvatsku da je špijunirala Slovence u procesu arbitraže.

Poznati politički aktivist iz Hrvatske i umjetnički voditelj programa Lazareta Pero Mrnarević odao je počast žrtvama zločina protiv čovječnosti koje su počinili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Ahmićima 16. aprila 1993. godine. Prvi smo pisali o tome.

Istraživali smo šta stoji iza nove izmjene Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima u RS koji je utvrdila entitetska Vlada.

Jedan bizaran slučaj zabilježila je policija u Sarajevu.

Prisjetili smo se godišnjice smrti Branka Mikulića i njegovog velikog lika i djela.

Tako je pisao drug Branko: Izvršena je agresija na domovinu nas Bosanaca i Hercegovaca

Bili biste tužni da vidite Sarajevo, napisao je Branko Mikulić, predsjednik SR Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva SFR Jugoslavije maja 1992. u pismu predsjedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Juan Antoniju Samaranchu, čovjeku koji je samo osam godina ranije kazao da je glavni grad BiH organiziralo do tada najbolje Zimske olimpijske igre u historiji.

Nevjerovatan slučaj dogodio se na utakmici u Mostaru, gdje je Zrinjski sa 1:0 golom Semira Pezera u 49. minuti pobijedio Željezničar. Trener sarajevskog sastava Amar Osim je u igru želio ubaciti Dženana Zajmovića, no zbog greške krilni fudbaler Željezničara nije ušao na teren. Taj događaj je izazvao dosta bure u sportskoj javnosti.

 

Sjećanje na žrtve Jasenovca
(Nedjelja, 14. april)

Službena državna komemoracija u znak sjećanja na žrtve ustaškog logora Jasenovac, kao i preživjele zatočenice i zatočenike logora održana je u nedjelju u Spomen području Jasenovac pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, u prisustvu porodica žrtava i najviših predstavnika hrvatskih vlasti, predvođenih predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

Veliki požar zahvatio je pijacu Arizona u općini Gradačac.

Izbio požar na pijaci "Arizona", vatrogasci se bore s vatrenom stihijom

Radnici na Arizoni bili su shrvani. Prenijeli smo njihove stavove s mjesta događaja.

Policija je otkrila brzo i uzroke požara.

Zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole Kovačići Sarajevo, Vlada Federacije BiH je na hitnoj sjednici donijela odluku o proglašenju 16. aprila ove godine, Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Obavijestili smo javnost o vremenu i mjestu ukopa stradalih.

A važno objašnjenje dao je i Saudin Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja.

Na Kongresu u Sarajevu aktuelni predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić ponovo je izabran za predsjednika. Jedan od osnivača Nezavisnog bloka Fuad Kasumović, međutim, napustio je ovu stranku.

Kasumović je u razgovoru za Radiosarajevo.ba žestoko reagirao na dešavanja u Sarajevu. Podršku mu je pružio i Sadik Ahmetović, koji je ranije napustio NB.

Donijeli smo i priču o Hercegovcima, najdugovječnijim ljudima.

Podsjetili smo kako živi presuđeni zločinac Dario Kordić i ko su mu prijatelji.

Kako živi zločinac Kordić: Stanovi, penzija i najbolji prijatelji

Udruženje za zaštitu historijskih vrijednosti "Haber", već dvanaest godina producira dokumentarne filmove i izdaje knjige kojima nastoji sačuvati od zaborava sve zločine s kojima su se suočavale Sarajlije za vrijeme agresije na našu zemlju. Zaboravljeni je naziv novog njihovog projekta.

U sarajevskom naselju Koševsko Brdo u ulici Muhameda Hadžijahića 14 u nedjelju je pronađeno tijelo jedne žene.

Pisali smo o incidentu kojeg su navijači HŠK Zrinjski počinili u Starom gradu u Mostaru.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je i treću pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U Tuzli su naši rukometni Zmajevi pobijedili Finsku (31:19) i ostali u utrci za prva dva mjesta koja vode direktno na Euro.

Euro groznica trese Bosnu i Hercegovinu, na korak od historijskog uspjeha

Istraživali smo zašto prvih 22 minute rukometnog susreta Bosna i Hercegovina -Finska gledaoci ispred malih ekrana nisu mogli pratiti.

Amar Osim oglasio se u povodu skandala u Mostaru.

 

Trenutak kada je planeta zanijemila
(Ponedjeljak, 15. april)

Svijet je u šoku! Izbio je nezapamćen požar u čuvenoj katedrali Notre Dame, jednom od simbola Pariza i Francuske.

Veliki dio 850 godina stare gotičke katedrale i jedne od ikona Pariza je bio u plamenu.

Planeta je u nevjerici pratila dramatične slike. U trenutku pada tornja katedrale svijet je na trenutak zanijemio.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron poručio je da zajedno s katedralom Notre Dame "gori i dio nas".

Ljudska glupost i primitivizam nemaju kraja!

Bivši portparol Dodikovog SNSD-a Rajko Vasić oglasio se na društvenoj mreži Twitter povodom nesretnog događaja u Parizu u kojem je u potpunosti izgorjela katedrala Notre Dame. Rajko Vasić, između ostalog, rugao se Francuskoj i njenim građanima, likovao nad požarom, zbog čega je njegov post naišao na brojne osude. Vasić je napisao: "Neka gori, ko god je bombardovao Srbe, nedužne i nemoćne, Srpsku i Srbiju".

Podsjetili smo zašto je katedrala Notre Dame važna za Francusku i svijet.

Sve o požaru u katedrali Notre Dame možete pročitati OVDJE

Obilježena je 27. godišnjica Armije RBiH. Prisjetili smo se historijske uloge najhrabrijih sinova naše zemlje.

Podsjetili smo se i na trenutak kada je cijeli antifašistički svijet slavio Armiju RBiH.

Čitanjem optužnice pred Sudom Bosne i Hercegovine je upravo na Dan Armije počelo suđenje bivšem komandantu Petog korpusa Armije Republike BiH Atifu Dudakoviću i ostalima. Tužilaštvo je najavilo saslušanje 447 svjedoka čijim će iskazima, kako je tužilac rekao, dokazati da su optuženi počinili sistemski napad u četiri općine Krajine u septembru 1995. godine.

Podsjetili smo šta Državno tužilaštvo stavlja na teret legendarnom komandantu.

Za to vrijeme Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, nastavlja s provokacijama.

Rasmus Paludan, čelnik danske ekstremno desničarske stranke Čvrsti smjer zapalio je u nedjelju primjerke Kur'ana u kvartu Norrebro gdje živi muslimanska populacija u Kopenhagenu. Reakcije su bile očekivane.

Slavko Mršević, mladić s Aspergerovim sindromom kao blažim oblikom autizma je ponovo u školskoj klupi. Nakon borbe protiv institucionalne diskriminacije, nastavio je obrazovanje u Srednjoj saobraćajnoj tehničkoj školi u Rudom. Prema navodima medija, prilikom dolaska u školu 16-godišnjaka su njegove školske kolege dočekale aplauzom.

Velika tuga nadvila se nad Mezarjem Lipik u Bosanskoj Krupi, gdje je obavljen ukop Merime Balkić, tragično nastradale pedagogice iz Osnovne škole Kovačići Sarajevo. Od Merime se oprostio veliki broj građana Bosanske Krupe i okolnih mjesta, a dženaza-namaz je ranije klanjana ispred Gradske džamije u Bosanskoj Krupi. 

U Sarajevu je otvorena Knjiga žalosti povodom velike tragedije.

Tuga u OŠ Kovačići - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Tuga u OŠ Kovačići

Nastavili smo pratiti nogometni skandal u FK Željezničar.

Također, analizirali smo poziciju rukometnih Zmajeva.

 

Dan kada je Bosna plakala
(Utorak, 16. april)

S porukom "Tragamo za istinom i gradimo suživot", u Ahmićima je obilježena 26. godišnjica stradanja 116 civila bošnjačke nacionalnosti, koji su ubijeni u napadu pripadnika HVO-a na selo Ahmići, općina Vitez.

U ranim jutarnjim satima, 16. aprila 1993. godine, specijalne jedinice Hrvatskog vijeća obrane Džokeri i Maturice izvršile su napad na selo Ahmići. Ezan za sabah-namaz, jutarnju molitvu muslimana, bio je znak za napad. 

Za Radiosarajevo.ba je govorio Splićanin David Bilić koji je početkom mjeseca prekinuo predavanje u Zagrebu i odgovornog za masakr u Ahmićima Darija Kordića, koji je imao ulogu predavača studentima, nazvao zločincem. O Ahmićima smo razgovarali i s Kennethom Scottom, bivšim haškim tužiteljem u slučaju Jadranka Prlića i ostalih. Kako vidi pokušaje negiranja zločina iz bliske prošlosti?

Hiljade ljudi klanjale su u utorak na sarajevskom Groblju Vlakovo dženazu Lejli Sadiković (48), Almini Ćorović (70) i Mini Kadrić (58),  zaposlenicama Osnovne škole Kovačići, koje su tragično nastradale u saobraćajnoj nesreći na istočnom ulazu u glavni grad BiH. U BiH je u utorak bio Dan žalosti.

Na Mezarju Lipik u Bosanskoj Krupi dan ranije je obavljen ukop Merime Balkić (42), tragično nastradale pedagogice iz Osnovne škole Kovačići Sarajevo.

U organizaciji Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo u utorak je održana komemorativna sjednica povodom pogibije zaposlenica i bivše direktorice JU Osnovne Škole Kovačići Mine Kadrić, Lejle Sadiković, Merime Balkić i Almine Ćorović. 

U Banjoj Luci je počela sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj se raspravljalo o nacrtima zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, te Zakona o javnom redu i miru. Na sjednici je bilo iznimno burno.

Istovremeno kada i u Notre Dameu, izbio je požar i u džamiji Al-Aqsa na Brdu hrama u Jeruzalemu, što je jedno je od najvažnijih svetih mjesta u svijetu Islama.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na (ne)diplomatski istup ambasadora Republike Srbije u BiH, Aleksandra Đorđevića.

Opštinski sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu protiv profesora i zaposlenika Medicinskog fakulteta u Sarajevu, te drugih osoba-posrednika zbog uzimanja novca u cilju namještanja ispita na ovoj visokoškolskoj ustnaovi.

Potvrđene su optužnice protiv Irfana Šuške, Hamde Alića, Dike Šarić, Aide Bičakčić, Hasana Bičakčića, Kerima Bičakčića i Valide Hubić.

Naša Semra Hodžić razgovarala je sa jednim od najboljih bh. fotografa Kemalom Hadžićem. 

Bivši nogometaš Dule Savić zgrozio je javnost svojim izjavama o požaru u katedrali Notre Dame.

Fahrudin Pecikoza i Damir Nikšić formirali su parlamentarnu grupu pod nazivom “1. april” u okviru koje će djelovati u Skupštini KS te će na taj način ostvariti pravo na raspodjelu finansijskih sredstava za rad te parlamentarne grupe.

Prisjetili smo se i navijača FK Željezničar Mirze Raščića.

Bh. centar Jusuf Nurkić uspješno se oporavlja u svom domu u Portlandu nakon stravičnog loma noge u utakmici protiv Brooklyn Netsa 25. marta. Kako javlja list The Athlethic najbolji bosanskohercegovački košarkaš je uoči prve utakmice playoffa Zapadne konferencije NBA lige protiv Oklahome posjetio saigrače Blazersa u klupskom trening-centru.

Naslovnica France Footballa privukla je svjetsku pažnju.

Jeste li vidjeli naslovnicu France Footballa: Messi, Ronaldo i strastveni poljubac

 

Dogovor o foteljama
(Srijeda, 17. april)

Sastanak lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH održan je u srijedu u zgradi Predsjedništva BiH. Postignut je dogovor o raspodjeli fotelja, ali nastavak NATO puta nije usaglašen.

Lider SNSD-a Milorad Dodik otkrio je ko bi trebao biti na čelu Ministarstva sigurnosti BiH. Oglasio se i Fahrudin Radončić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je i da Oružane snage BiH neće na granici učestvovati u sprječavanju ulaska ilegalnih migranata u BiH.

U prisustvu velikog broja zvaničnika i poslovnih ljudi iz BiH, regije i svijeta, u Parlamentu BiH započela je deseta jubilarna međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum 2019. (SBF).

Otvoren Sarajevo Business Forum

Sve o SBF možete pročitati OVDJE

Najavljene su sankcije protiv direktorice Prosvjetno-pedagoškog zavoda Nihade Čolić zbog otkrivanja identiteta četiri zaposlenice OŠ „Kovačići“ koje su u petak stradale u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Sarajeva.

Francuski istražitelji vjeruju da je uzrok požara u pariškoj katedrali Notre Dame bio kratki spoj na električnim instalacijama.

Ugledni bh. stručnjaci su govorili o obnovi Notre Damea za naš portal.

Gnusan slučaj ubistva bebe šokirao je region.

GRAS je raspisao konkurs za prijem novih radnika.

Doktor Mirsad Puzić, koji je radio kao ginekolog u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš" u Sarajevu, nedavno je otišao u penziju nakon 39 godina rada. U svojoj karijeri porodio je oko 20 hiljada žena, a u ovoj bolnici radio je 28 godina.  Vrlo otvoreno je govorio za Radiosarajevo.ba.

Zenica trči...  Ovo nije samo naziv pokreta istomišljenika u gradu na Bosni, već i činjenica koja je svakom danom sve očiglednija - sve više Zeničanki i Zeničana svoje slobodno vrijeme provodi u rekreativnom trčanju. 

Naša Vesna Andree Zaimović donijela je priču o zanimljivoj inicijativi.

Srbijanski teniser Novak Đoković još jednom je pokazao zašto je veliki sportista i čovjek.

Naš Almir Sokolović razgovarao je sa Nihadom Selimovićem, predsjednikom Fudbalskog kluba Željezničar.

 

Dodikova pješadija
(Četvrtak, 19. april)

Narodna skupština Republike Srpske (RS) usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima u RS, kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Za ovaj nacrt je glasao 51 poslanik, suzdržano je bilo 19, a protiv dva. Bio je to više nego jasan put u formiranje Dodikove vojske na mala vrata. Međunarodna zajednica zasad mudro šuti.

NSRS će sutra glasati o uvođenju rezervnog sastava MUP-a RShttps://t.co/5EDPIQxNYD

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač odgovorio je na kritike u vezi s formiranjem rezervnog sastava MUP-a RS, te poručio FBiH da napravi svoj rezervni sastav policije. Politika razbijanja BiH se nastavlja.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić reagirao je na usvajanje Nacrta i najavu formiranja rezervnog sastava MUP-a RS, poručujući da će se odgovoriti recipročnim mjerama.

Stjepan Mesić je u sarajevskoj Vijećnici, ipak, preuzeo nagradu Počasni građanin Sarajeva. Iako je govorio kako ne želi tu nagradu (koju je dobio prošle godine i odbio je preuzeti, op.a.), ipak se predomislio.

Predsjednik SAD-a Donald Trump bio je uvjeren kako će imenovanje posebnog tužitelja za istragu ruske umiješanosti u izbore 2016. značiti kraj njegova predsjedničkog mandata, stoji u izvješću posebnog tužitelja Robert Muellera koji je utvrdio da Trumpova kampanja nije bila u dosluhu s Rusijom. Svjetski mediji detaljno su pisali o tome.

Analizirali smo šta stoji iza posjete Milorada Dodika papi Franji.

Važne poruke uputio je javnosti Fra Ivo Marković, profesor Franjevačke teologije u Sarajevu.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je kako je vladajuća šestorka u KS-u, čiji je dio i NiP, pokazala odgovornost prema građanima Kantona usvojivši Zakon o porijeklu imovine funkcionera u KS-u.

OSCE, Ambasada SAD i Delegacija EU pohvalili rad Vlade KS

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH danas je organizovao press konferenciju s ciljem predstavljanja Registra zaposlenih u javnom sektoru na području KS.

Brat i sestra Nedeljko i Milka Ilić pronađeni su mrtvi u svojoj kući u udaljenom selu. Donijeli smo detalje o slučaju koji je šokirao javnost.

Abd Al-Aziz Al-Khazraj, sociolog i jedan od vodećih akademika (?!) iz Katara šokirao je svijet objavom video "priručnika" na temu - kako muslimani trebaju da tuku svoje supruge...

Prisjetili smo se godišnjice smrti heroja Safeta Hadžića i njegovih saboraca 1992. godine.

Edin Džeko opet je bio u italijanskim medijima i to u Calcio Mercatu. Posljednja informacija kaže kako je za Džeku zainteresovan milanski Inter.

Legendarni Vahid Halilhodžić ponovo je jednim potezom oduševio Mostarce.

Vahid Halilhodžić napravio veliki potez i oduševio Mostarce

Dramatične slike s košarkaških terena u Podgorici obišle su region.

Odgovor iz FBiH

(Petak, 19. april)

Stranka demokratske akcije zatražila je od svojih kadrova u svim nadležnim institucijama i tijelima da pokrenu inicijativu za popunu i opremanje aktivnog sastava policije u Federaciji BiH i kantonima u skladu sa trenutno važećim standardima, saopćeno je iz ove stranke. Bila je to vijest dana.

"Istovremeno je zatraženo da se zvanično pokrenu procedure za izmjene zakona u FBiH i kantonima kojima će se omogućiti uvođenje rezvernog sastava policije", kazali su iz SDA.

Savez za bolju budućnost Fahrudina Radončića podržao je navedeni prijedlog.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara pojasnio je šta predstavlja najavljena aktivnost u smislu eventualnog formiranja rezervnog sastava MUP-a FBiH.

 

Vanredna sjednica Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za utorak, a povod su najave da će RS formirati rezervni sastav policije, potvrdio je za Radiosarajevo.ba predsjednik ove komisije Damir Mašić.

Dragan Bursać i Srđan Puhalo komentirali su za naš portal formiranje rezervnog sastaa MUP-a RS i prijetnje miru.

Reagirali su iz OHR-a i Ambasade SAD-a.

Situaciju u zemlji komentirao je naš Zija Dizdarević.

Znakovito, nastavljeni su hakerski napadi na Registar zaposlenih u javnom sektoru na području KS.

U Sarajevu je, u parku iza zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine održana press konferencija povodom početka akcije „Vrijeme je da čistimo“, kojom će se obilježiti i 22. april – Dan planete Zemlje.

Sedam dana od tragične nesreće u kojoj su ugašena četiri života, potresnim pismom oglasila se porodica nastradale Merime Balkić.

Muslimani u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu prigodnim programima su obilježili jednu od četiri odabrane, mubarek noći, Lejletu-l-berat.

 

 

Katolici su obilježili Veliki petak pred blagdan Uskrsa.

Bogosluženjem u sinagogi i obrednom seder večerom, Jevreji su sa zalaskom Sunca počeli osmodnevno obilježavanje Pesaha - praznika slobode, porodične radosti i beskvasnog hljeba.

Obdukcija je donijela zastrašujuće zaključke u vezi sa okolnostima smrti brata i sestre u Šipovu.

Poznate su i okolnosti smrti petnaestogodišnjeg Ahmeda H. iz Doboja.

Nakon što su brojni mediji objavili da je za obnovu crkve Notre-Dame u samo dva dana prikupljeno više od milijardu dolara, neki ljudi na društvenim mrežama tu su informaciju popratili raznovrsnim kritikama kojima je zajednički nazivnik da je riječ o licemjerju.

Divne slike stigle su nam iz Bihaća, gdje su tamošnja djeca, zajedno sa vršnjacima migrantskih porodica, snimili spot. Muzika je univerzalni jezik, ona ruši barijere i spaja ljude.

Naš Edin Džeko uskoro bi mogao postati nogometaš milanskog Intera. Stigla je i zvanična ponuda.

Hasan Salihamidžić - sportski direktor Bayerna kažnjen je sa 8.000 eura zbog kritike koju je uputio sucima u poluvremenu utakmice četvrtfinala njemačkog DFB Kupa u kojoj su snage odmjerili prvak Njemačke i drugoligaš Heidenheim.

U sportskoj javnosti BiH analiziralo se kada će kod nas biti uveden tzv. VAR.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije