Milionski domovi u Sarajevu: Koje su kuće najskuplje u BiH

Radiosarajevo.ba
Milionski domovi u Sarajevu: Koje su kuće najskuplje u BiH
Foto: Nezavisne novine / Najskuplji domovi u Bih

Ukoliko u slamarici imate zavidnu svotu novca, moći ćete sebi da priuštite neku od luksuznih kuća, koje su putem oglasa na prodaju ponuđene po cijenama koje sežu i do više od dva miliona maraka, pišu Nezavisne.

Tako se na internetu na stranici OLX nalazi oglas putem kojeg se prodaje luksuzna kuća u Grbavici za čak dva i po miliona maraka.

"Površina kuće je 530 kvadrata, a površina okućnice je 490 kvadratnih metara. Kuća se sastoji od četiri sprata, a treći sprat se sastoji od velikog dnevnog boravka s izlazom na terasu, trpezarije s prostorom oko stepeništa, kuhinje s manjom trpezarijom i balkonom, hodnika i WC-a", navode u oglasu za prodaju luksuzne kuće u sarajevskom naselju Grbavica, te dodaju da je kuća renovirana.

Kako stoji u ovom oglasu, četvrti sprat se sastoji od tri spavaće sobe, od kojih je jedna s master bedroom kupatilom i balkonom, ostavom - garderoberom, a kuća posjeduje i garažu za jedan veliki i jedan manji automobil, kao i parking ispred garaže.

Osim ove luksuzne kuće, o kojoj mnogi mogu samo sanjati, tu je i kuća u Vogošći, koja je na prodaju ponuđena za 1.450.000 KM.

"Prodajem kuću u Vogošći. Površina okućnice iznosi tri dunuma, a u račun može i stan u vrijednosti do 200.000 KM", navedeno je u oglasu.

Još jedna u nizu luksuznih kuća milionske vrijednosti je i ona u banjalučkom naselju Rosulje, čija cijena prelazi 1,2 miliona KM.

"Kuća se nalazi na 504 kvadratna metra zemljišta. Objekat je veličine 286 kvadratnih metara. U potpunosti opremljena dvospratnica s pomoćnim objektima, mjestom za roštilj, kao i vanjskim tušem. Unutrašnjost kuće namještena, finska sauna u prizemlju sa sopstevnim kupatilom, savremena kuhinja s ugradnim elementima. Velika dnevna prostorija, garderober, kupatilo, WC i garaža u prizemlju. Sprat kuće opremljen s tri velike sobe sa dva kupatila, garderoberima i ostavom. Kuća nove gradnje, sagrađena 2016. godine", stoji u oglasu za prodaju.

Kako navode, ulazna kapija i garaža su na daljinsko otvaranje, a grijanje je iz tri izvora, i to solarno, toplotnom pumpom i elektrokotlom.

"Ovaj sistem grijanja ljeti pruža mogućnost rashlađivanja. Nadzor kamerom. Kuća je kompletno završena i namještena i kao takva se i prodaje", navodi se u ovom oglasu.

Za one koji žele da njihov dom bude porodična luksuzna vila sa spa centrom, u Srebreniku, moraće da izdvoje 1,1 milion KM.

"Atraktivna porodična vila izgrađena po najsavremenijim građevinskim standardima, ukupne stambene površine 660 kvadratnih metara, izgrađena na zemljišnoj parceli površine 5.800 kvadratnih metara. Nekretnina se nalazi u mirnom rezidencijalnom dijelu Srebrenika u blizini centra grada. Odlikuje se najvišim kvalitetom gradnje, funkcionalno raspodijeljenim prostorom i odličnom lokacijom", stoji u oglasu.

Kako je navedeno, u novoizgrađenom dijelu objekta nalazi se jedinstven zatvoreni spa centar s kompletnom infrastrukturom (bazen, masažni bazen, sauna, toaleti i kupatila).

"U sklopu kompleksa se nalaze i pomoćni objekti. Kvalitetna kovana metalna ograda se prostire duž čitavog imanja, a ulaz u imanje je kontrolisan daljinskom kontrolom, video-nadzorom i alarmom", navedeno je u oglasu.

U jednoj sarajevskoj agenciji za nekretnine za Nezavisne su kazali da su ovakve nekretnine na prodaju ponekad i po nekoliko godina.

"Mali je broj kupaca za ovakve nekretnine. Njihovoj cijeni doprinose lokacija, vrsta gradnje, kao i sam sadržaj te nekretnine, počevši od dvorišta, šta se tu konkretno nalazi, kakav je kvalitet gradnje. Postoje brojni faktori koji utiču na cijenu ovih kuća", istakli su za Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije