Microsoft i EFSA: Predstavljen novi Master program Menadžement i informacioni sistemi

N. K.
Microsoft i EFSA: Predstavljen novi Master program Menadžement i informacioni sistemi
Predstavnici kompanije Microsoft BiH i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu na svečanoj ceremoniji u prostorijama fakulteta predstavili su novi Master studij Menadžment i informacioni sistemi.

Podršku novom programu svojim prisustvom dali su dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Kemal Kozarić, kao i rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj.

Kako je rečeno, program Menadžment i informacioni sistemi ponudit će nove, inovativne mogućnosti za učenje i koristit će Microsoft tehnologije.

Također, ovaj programski studij oslanjat će se na praktična iskustva certificiranih Microsoft trenera.

Također, uvodeći nove savremene tehnologije u obrazovni sistem, Microsoft BiH kroz ovaj program nastoji u saradnji s EFSA unaprijediti znanje polaznika ovoga studija, usavršiti njihove vještine, steći određeno iskustvo, kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.

Microsoft_Ekonomski_Fakultet_RSA2.jpg - Microsoft i EFSA: Predstavljen novi Master program

Omar Krivošija i Kemal Kozarić

''Transformacija obrazovanja kojom bi se odgovorilo na potrebe tržišta rada, kao i na izazove globalnog i digitalnog svijeta, zahtijeva promjenu odnosa između učenja i podučavanja. Obrazovni programi moraju omogućiti izgradnju znanja i pristup informacijama iz različitih izvora i istovremeno omogućiti pristup tehnologijama.", rekao je Omar Krivošija, direktor kompanije Microsoft BiH.

Prema njegovim riječima, ono što je potrebno je obrazovanje koje studente i mlade priprema za kompleksne izazove – tehnološke, kulturološke, okolišne, društvene i ekonomske – s kojima će se prije ili kasnije susresti u svom ličnom i profesionalnom životu.

"Microsoft kao pouzdani savjetnik i partner pomaže obrazovnim institucijama da što jednostavnije prođu kroz proces digitalne transformacije, oslanjajući se na rješenja posebno kreirana za edukaciju'', istaknuo je Omar Krivošija, direktor kompanije Microsoft BiH.

Šef Katedre za menadžment i informacione tehnologije i rukovodilac ovog master studija, prof. dr. Zlatko Lagumdžija na današnjoj svečanosti naglasio je da samo obrazovni ljudi koji vladaju savremenim znanjima i vještinama mogu upravljati promjenama koje su postale konstanta ovog vremena.

Microsoft_Ekonomski_Fakultet_RSA5.jpg - Microsoft i EFSA: Predstavljen novi Master program

Rifat Škrijelj i Zlatko Lagamdžija

"Ovaj master program, prvi ove vrste u regionu, nastao kroz saradnju akademske zajednice i vodeće svjetske kompanije prilika je za sve one koji žele biti u korak s vremenom, kao i za one koji žele promjenu za sebe i svoju kompaniju u skladu s izazovima koji će odrediti našu budućnost“, izjavio je prof. dr. Zlatko Lagumdžija.

Kako je danas rečeno, ovaj nastavni program koji počinje u školskoj 2017./2018. godini, nastao je kao rezultat uspješne dugogodišnje saradnje na različitim projekta Microsofta BiH i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije