Merlin i Vesna ne snimaju remake "Jorgovana", zakazani koncerti za 2018.

S. H.
Merlin i Vesna ne snimaju remake "Jorgovana", zakazani koncerti za 2018.
/ Dino Merlin na novogodišnjem koncertu u Sarajevu
Jedna od najvećih regionalnih zvijezda, bh. pjevač Dino Merlin ne snima remake dueta "Kad zamirišu jorgovani" s Vesnom Zmijanac.
Informacija da bi se na obilježavanje treće decenije jednog od najvećih hitova na prostoru bivše Jugoslavije trebao pojaviti duet u novom aranžmanu nije tačna, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz tima Dine Merlina.

Potvrđeno nam je da u drugoj polovini mjeseca decembra ponovo počinju koncertne aktivnosti u okviru turneje Hotel Nacional, koja traje već treću godinu, a već su zakazani koncerti i u 2018. godini. 
 
Prvi sljedeći koncert koji je na redu je 16. decembra je u dvorani Stadthalle (Dietikon, Zurich, Švicarska), nakon čega će u Sarajevu uslijediti probe za veliki koncert - doček Nove godine na Stradunu u Dubrovniku. 

Nakon kraće koncertne pauze u mjesecu januaru, prvi koncert u 2018. godini bit će održan u dvorani "Krešimir Ćosić" u februaru 2018.godine, u Zadru. To je ujedno prvi koncert koji će Dino održati u karijeri u ovom gradu. 
 
Na YouTube je jučer i objavljen kratki video koji najavljuje ove koncerte.
 
 

U aprilu je zakazana velika turneja u dalekoj Australiji i Novom Zelandu gdje će Merlin, također, po prvi put nastupiti u ovoj otočnoj zemlji, rekli su nam iz Merlinovog tima.

Detalji o ovoj turneji nalaze se na oficijelnoj stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije