Medical Centar otvorio svoja vrata u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Medical Centar otvorio svoja vrata u Sarajevu
Foto: TBA Pro / Detalj sa otvorenja Medical Centra u Sarajevu

Svečanim presjecanjem vrpce, prof. dr Mithat Asotić i načelnik Opštine Centar, Nedžad Ajnadžić otvorili su treći po redu Medical Centar u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz agencije TBA Pro.

"Ovaj dijagnostički centar nastao je bljeskom uma moje djece, i predstavlja nadogradnju naših do sada realizovanih projekata, mozaik u kojem će naši pacijenti pronalaziti odgovore na mnoga pitanja vezana za život i zdravlje. Medical centar djelovati će u budućnosti kao podrška građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Koristim priliku da se zahvalim svim svojim saradnicima koji su svojim idejama uspijevali da me nadahnu svojim entuzijazmom i upornošću." izjavio je prof. dr Mithat Asotić.

"Istinski mi je veliko zadovoljstvo što sam bio na čelu administracije koja je ovaj projekat pratila od ideje pa do evo realzacije. Vjerujući u dobar rezultat, podržao sam ovu ideju i danas otvaramo jedan savremeni medicinski objekat, 'hram zdravlja' koji će biti od velike pomoći građanima Sarajeva. Stručnjaci kažu da je dijagnostika pola zdravlja, prevencija je jako važna", rekao je Nedžad Ajnadžić, načelnik Opštine Centar.

Uvidjevši potrebu građana, te imajući u vidu liste čekanja, ovom prilikom Uprava Medical Centra je odlučila da građanima Sarajeva pokloni stotinu besplatnih pregleda magnetnom rezonancom.

Vaučere za preglede preuzeo je gradonačelnik Sarajeva, gospodin Abdulah Skaka, te istakao da će prioriteti biti dodjela pregleda osobama iz reda socijalno ugroženih kategorija.

"Prije svega želim da čestitam prof. dr Asotiću i njegovoj porodici koja njeguje tradiciju. Svako radno mjesto je važno, želim da čestitam i institucijama koje su prepoznale potencijal ovog projekta, i naravno Medical Centru na ovom poklonu, koji će biti uručen najpotrebnijima", izjavio je povodom otvaranja i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Poliklinika Medical Centar posjeduje najsofisticiraniju opremu za radiološku dijagnostiku magnetnu rezonancu Siemens Symphony 1.5 T Tim system.

Na ovim prostorima, ovaj aparat jedini radi spektorskopiju koja diferencira tumorska od netumorskih oboljenja bez biopsije, na osnovu metobolita zastupljenih u određenom tkivu, kao i CT i RTG aparat, mamograf, ultrazvučni 3D i 4D color dopler.

Pored navedenog, Medical Centar okuplja tim stručnjaka u specijalističkim ambulantama ginekologije, urologije, neurologije, pedijatrije, endokrinologije, ortopedije, kardiologije, gastroenterologije, pulmologije, stomatologije, i radiologije, te posjeduje biohemijsku laboratoriju, slanu sobu, te radiološki centar sa aparatima najsavremenije generacije.

Medical Centar broji 50 zaposlenika i djeluje na dvije lokacije Travnik i Novi Travnik a od danas i u Sarajevu, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije