Maturanti iz Srebrenice slijede primjer Jajca: Dosta nam je podjela

Radiosarajevo.ba
Maturanti iz Srebrenice slijede primjer Jajca: Dosta nam je podjela
Primjer srednjoškolaca iz Jajca, koji se zajedno bore protiv podjela u bh. društvu, naprosto je oduševio regionalnu javnost, a sličan pozitivan primjer stigao je ovih dana i iz Srebrenice.

Naime, maturanti iz ovog bh. grada, koji je proživio tešku tragediju, odlučili su prikazati pravo značenje zajedništva i sloge, koja ruši sve predrasude o Bošnjacima i Srbima u ovom mjestu, prenosi eSrebrenica.

Nakon što su zvanično završili srednju školu i tradicionalno proslavili ovaj svečani dan, oni su odlučili svojevrsnim performansom za društvene mreže da pokažu to jedinstvo. Naime, oni su na fotografijama prikazali kako među mladima nema netrpeljivosti, a to su i praktično pokazali noseći bosanskohercegovačku, ali i srbijansku zastavu, s kojom se dio mladih u ovom gradu i dalje identificira.

"Svi smo mi ljudi. Ovim želimo pokazati koliko se mi zapravo poštujemo i družimo", kazao je Sreten Novaković, jedan od učesnika ovog performansa.

Njegov kolega Jasmin Sinanović smatra da je ovo najbolja i najrealnija poruka iz Srebrenice, kojom pokazuju uzajamnu ljubav jedni prema drugima, poštovanje, ali i pomirenje.

Oni će tokom dana održati tradicionalnu šetnju kroz centar grada, a očekuje ih i zabava do kasno u noć, sve u cilju da mladi pošalju poruku vlastima na svim nivoima kako žele posao i sigurnu budućnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije