Mali heroj Meho Beton istrčao trku u Tuzli: Uskoro će mu trebati naša pomoć

Radiosarajevo.ba
Mali heroj Meho Beton istrčao trku u Tuzli: Uskoro će mu trebati naša pomoć
Foto: Facebook / Meho Beton u Tuzli

Trinaestogodišnji Mehmed Šabić - Meho Beton dobio je u aprilu najvažniju bitku, bitku za svoj mladi život.

Divne vijesti: Mali heroj Meho Beton završio VII razred vrlodobrim uspjehom

Meho je u subotu navečer istrčao dječiju utrku na 200 metara u okviru trećeg noćnog polumaratona u Tuzli, gdje je Beton uzeo i medalju.

Meho je nastavio školovanje u aprilu, koje je prekinuto tačno 15. jula 2017. godine, kada je vatra buknula u šupi njegove porodične kuće u naselju Čiriš u Gračanici. Da u tim trenucima u blizini nije bilo komšije Osmana Adžemovića, koji je Mehu izbavio iz žive vatre, ove današnje priče ne bi ni bilo.

Prelijepa vijest: Mali heroj Meho Beton se vratio u školu

Njegovo srce izdržalo je što mnogi ne bi mogli, 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljive bolove na 70 posto izgorjelog tijela, 19 mjeseci kanilu u grlu pomoću koje je disao. Mali-veliki heroj zbog toga je dobio nadimak Beton i nosit će ga dok je živ.

No, Mehi i dalje treba pomoć. Naime, za operacije na koje će još morati ići potrebno mu je 25 hiljada eura. Više informacija o prikupljanju pomoći za malog heroja objavit ćemo čim budu poznate.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije