"Ljeto na Vrbasu": Najstarija manifestacija u Banjoj Luci donosi mnoštvo zabave

Anadolija
"Ljeto na Vrbasu": Najstarija manifestacija u Banjoj Luci donosi mnoštvo zabave
Do kraja mjeseca u Banjoj Luci će, u okviru tradicionalne manifestacije "Ljeto na Vrbasu", biti održano niz sportskih dešavanja, najavljeno je danas Turističke organizacije Banja Luke i Asocijacije za sport.

Vladimir Kuvalja, partner u organizaciji manifestacije, istaknuo je da od petka počinju takmičenja u odbojci i fudbalu na pijesku i basketu za rekreativce i mlađe uzraste na plaži kod Zelenog mosta.

"U nedjelju, 23. jula, imamo možda i najbitniji događaj u okviru ove manifestacije - skokove s Gradskog mosta i trke dajak čamaca", kazao je Kuvalja.

Za skokove s Gradskog mosta prijavljeno je 25 takmičara iz BiH i regiona, a prema riječima Zorana Stankovića iz Turističke organizacije Banja Luka, riječ je o najboljim skakačima na ovim područjima.

"Od kada je izgrađen ovaj most 1936. godine, počeli su skokovi u Vrbas, a oko 1955. godine profilirala se banjalučka ili vrbaska lasta, koju karakteriziraju drukčiji odraz, let i ulaz u vodu u odnosu na druge skokove", rekao je Stanković.

Prema planu manifestacije, skokovi s mosta počinju u 14 sati, a od 25 skakača, deset najboljih će od 15 časova izvoditi finalne skokove, koje će ocjenjivati pet sudija.

Nakon skokova, na plaži kod Zelenog mosta bit će organiziran izbor neobičnih plovnih vozila, a na istom mjestu od 17 časova bit će održana i trka dajak čamaca, simbola Banje Luke, u tri kategorije, nakon čega slijedi dodjela nagrada i priznanja.

Osim toga, u okviru "Ljeta na Vrbasu" bit će održani i turniri u fudbalu i odbojci na pijesku na terenima vodenog parka Aquana.

"Naša želja da 'Ljeto na Vrbasu' bude svake godine bude sve bolje i bogatije ponekad je limitirano finansijskim mogućnostima, jer budžet ne može da prati sve ono što imamo ideju, što bi smo željeli da pokažemo u okviru ove manifestacije, ali partneri nam daju optimizam", kazao je Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banja Luke.

Manifestacija "Ljeto na Vrbasu", koja se održava 64. put, počela je u subotu defileom plovnih objekata na Vrbasu i koncertom, a trajaće do 30. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije