Lijepo je bilo u Sarajevu, doviđenja u Vokattiju: Danas se zatvara EYOF

Radiosarajevo.ba
Lijepo je bilo u Sarajevu, doviđenja u Vokattiju: Danas se zatvara EYOF
Foto: EYOF / Bogat revijalni program na dodjeli medalja

Evropski olimpijski festival za mlade EYOF 2019, čiji su ovogodišnji domaćini Istočno Sarajevo i Sarajevo, svečano će biti zatvoren danas u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik Skupštine grada Istočnog Sarajeva Miroslav Lučić izjavio je da će u okviru svečane ceremonije zatvaranja biti uručene medalje pobjednicima današnjih takmičenja, primopredaja zastave između ovogodišnjeg i organizatora narednog Festivala mladih, a gašenjem olimpijskog plamena zvanično će biti završen ovogodišnji EYOF.

On je na konferenciji za novinare rekao da se očekuje da će zatvaranju EYOF-a prisustvovati zvaničnici Republike Srpske i BiH, predstavnici gradova organizatora, diplomatskog kora u BiH, nacionalnih olimpijskih komiteta zemalja učesnica EYOF-a i Evropskog olimpijskog komiteta.

Sudeći prema podacima zvanične međunarodne internet stranice EYOF-a, naredno zimsko omladinsko takmičenje održat će se u gradu Vokatti u Finskoj.

Predsjednik EYOF koordinacione komisije Jozef Liba pohvalio je ovogodišnju organizaciju, ističući da učesnici nisu imali nijednu pritužbu.

„Ovo je dobar preduslov za dalji razvoj zimskih sportova u BiH“, poručio je Liba, ocijenivši da će današnja ceremonija zatvaranja biti prilika da Istočno Sarajevo i Sarajevo pokažu koliko su gostoljubivi i time podstaknu ljude da se vrate ovamo.

Zamjenik direktora EYOF-a Natko Sudžuka izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim tokom ove sportske manifestacije, a posebnu zahvalnost izrazio je institucijama gradova Istočno Sarajevo i Sarajevo, te ostalima koji su pomogli njenu organizaciju.

„Uvjeren sam da će zatvaranje biti veličanstveno, da će proteći u najboljem redu i dostojanstveno“, zaključio je Sudžuka.

Portparol Grada Istočnog Sarajeva Aleksandra Berjan precizirala je da će ceremonija zvaničnog zatvaranja EYOF-a početi u 19.30 časova ispred zgrade Gradske uprave.

Ona je dodala da će zatvaranju prethoditi koncert beogradske grupe „Van Gog“, sa početkom u 18.00 časova, a da će nakon zatvaranja biti održan koncert grupe „Miligram“ u 20.30 časova, a biće upriličen i vatromet.

Najavljeno je da će zbog ceremonije zatvaranja na području Istočnog Sarajeva biti povećane mjere bezbjednosti i izmijenjen režim saobraćaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije