Legendarna francuska glumica Isabelle Huppert prošetala bosanskim ćilimom

Radiosarajevo.ba
Legendarna francuska glumica Isabelle Huppert prošetala bosanskim ćilimom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Isabelle Huppert na 25. SFF-u

Brojne ličnosti prošetale su i večeras crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, a među njima i legendarna francuska glumica Isabelle Huppert. 

Podsjetimo, Isabelle Huppert večeras je u Narodnom pozorištu Sarajevo dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, u okviru programa 25. Sarajevo Film Festivala (SFF).

Isabelle Huppert na 25. SFF-u - undefinedFoto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Isabelle Huppert na 25. SFF-u

Isabelle Huppert legendarna je filmska i pozorišna glumica. Tokom karijere od pet desetljeća surađivala je sa slavnim rediteljima poput Michaela Hanekea, Claudea Chabrola, Jean-Luca Godarda, Otta Premingera, Bertranda Taverniera, Bertranda Bliera, Claire Denis, Michaela Cimina i Paula Verhoevena.

Cijenjena je od publike i kritike zbog nezaboravnih uloga u filmovima "Pijanistica", "Bijela roba", "Ona", "Greta" i mnogim drugima.

Huppert je dobitnica brojnih prestižnih nagrada te nositeljica francuskog Državnog ordena za zasluge reda Legije časti i Ordena reda viteza umjetnosti i književnosti. Predsjedavala je žirijem 62. Filmskog festivala u Cannesu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije