Ledena čarolija na Vilsonovom šetalištu polako poprima svoj izgled

Radiosarajevo.ba
Ledena čarolija na Vilsonovom šetalištu polako poprima svoj izgled
Najpopularnija šetnica na području općine Novo Sarajevo će se za nekoliko dana pretvoriti u "Ledenu bajku".

Općina Novo Sarajevo povodom predstojećih novogodišnjih praznika na Vilsonovom šetalištu planirala je postavku zimskoga grada pod nazivom "Ledena čarolija" u periodu od 25. decembra 2016. do 25. januara 2017. godine.

Radovi su počeli. Ledena površina je već u pripremi, te ledena čarolija polako poprima svoj izgled.

Podsjećamo, kako su za portal Radiosarajevo.ba otkrili iz Press službe Općine Novo Sarajevo, zimski grad ponudit će raznolike sadržaje za sve generacije, a neki od njih su klizalište sa svom pratećom opremom, klizaljkama, ukrašenom drvenom kućicom, natkrivenim štandovima i velikom jelkom, dok će prostor u neposrednom okruženju također biti dekoriran, kako bi se u punom sjaju dočarala praznična atmosfera na našem najpopularnijem šetalištu.

Navedeni projekt, u ovom periodu godine privući će veliki broj posjetilaca, uljepšati turističku ponudu grada i oživjeti Vilsonovo šetalište i tokom zimskih dana.

"Trenutno je u toku postupak odabira najpovoljnijeg ponuđača po raspisanom Javnom pozivu za postavku zimskoga grada", istaknuli su.

Ponuđač koji bude odabran će, između ostalog, imati i obavezu da predloži vizualni identitet zimskoga grada, organizira prigodnu manifestaciju povodom njegovog otvaranja, te osmisli kreativan i zabavan programski sadržaj za sve posjetioce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije