Lakin nastup na Eurosongu je inspiracija Willu Ferrellu za novu komediju

K. S.
Lakin nastup na Eurosongu je inspiracija Willu Ferrellu za novu komediju

Popularni američki glumac Will Ferrell, slovi za jednu od ikona američke komedije, uskoro će snimiti film o Eurosongu u produckiji Netflixa.

Kako piše BBC, Ferrell će glumiti glavnu ulogu u filmu, za koji on i njegov dugogodišnji prijatelj Andrew Steele pišu scenario.

Neki od najzanimljivijih nastupa na Eurosongu bit će inspiracija poznatom komičaru. 

Zanimljivo je da je među odabranim nastupima koji su poslužili kao inpiracija, i nezaboravna pjesma Pokušaj, u izvođenju Lake i Mirele, koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2008. godine u Beogradu.

Duhoviti Laka i Mirela očito su oduševili Ferrella svojim nastupom, koji je uključivao i četiri starije gospođe odjevene u vjenčanice. U centru pažnje je detalj kada Laka iskoči iz korpe za prljavi  veš.

Zvijezda hollywoodskih filmova upoznao se s Eurosongom još 1999. godine kada ga je njegova supruga, Šveđanka, nagovorila da gledaju ovaj  festival prvi put. Ferrel je ove godine i prisustvovao finalu u Lisabonu.

will-ferrell16.jpg - undefined

Ferrell: Film radi u produkciji Netflixa       Foto: Arhiv

Osim Lakinog Pokušaja, Farellu su kao inspiracija poslužile i tema Vikinga koju je grupa Lordi 2006. godine koristila u pobjedničkoj pjesmi, zatim pojavljivanje vuka u nastupu Bjelorusije 2016. godine, vampiri u Rumunskom nastupu  2013., te neke druge teme. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije