Kreativnim radom protiv zloupotrebe droga: Nagrađeni najuspješniji osnovci

Radiosarajevo.ba
 Kreativnim radom protiv zloupotrebe droga: Nagrađeni najuspješniji osnovci
Foto: Proslavi oporavak / Najuspješnijim kreativcima danas su dodjeljene nagrade
U prostorijama Udruženja „Proslavi Oporavak“ u Sarajevu danas u 12 sati održana je dodjela nagrada osnovnoškolcima koji su učestvovali u nagradnom takmičenju na temu „Ja biram pozitivna primjere!“.

Kampanja je ujedno i jedna od glavnih aktivnosti povodom obilježavanja 26. juna Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama. Imala je za cilj poticanje kreativnog i kritičkog razmišljanja kod osnovnoškolaca i osnovnoškolki, koji su kroz konkurs za foto i likovne radove imali priliku kreativno prikazati pozitivne primjere iz okruženja, te prednosti koje oni donose. 

„Izrazito nam je drago što smo kroz ovu kampanju uspjeli da zainteresujemo osnovnoškolce da se uključe prvenstveno jer su sada u ključnim godinama kada govorimo o svjesnosti o pozitivnim i zdravim životnim stilovima. Upravo se nalaze na pragu dobi kada izbori oblikuju put i pravac kojim će se njihovi životi odvijati. Raduje nas što je pristigao veliki broj radova, što govori da ipak mladi imaju šta da kažu i da žele da se kreativno izraze i podijele lijepe i inspirativne stvari koje pronalaze oko sebe,“ poručili su iz Udruženja "Proslavi Oporavak".

Kroz predavanje i diskusiju nakon dodjele nagrada istaknuto je da svi kojima je pomoć potrebna potrebna mogu kontaktirati Udruženje putem besplatne i anonimne telefonske linije 0800 28 000 i web stranice biram oporavak ,a vezano za načine kako pomoći prijatelju, učeniku ili svom djetetu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije