Konaković: Obavezali smo se da ćemo jačati veze s braćom i sestrama u Sandžaku

Radiosarajevo.ba
Konaković: Obavezali smo se da ćemo jačati veze s braćom i sestrama u Sandžaku

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Naroda i Pravde te predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, boravio je u Novom Pazaru.

On se tamo sastao s Muamerom Zukorlićem, predsjednikom Stranke pravde i pomirenja i zastupnikom u Skupštini Srbije, te muftijom dr. Mevludom ef. Dudićem, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice Srbije.

Na svom Facebook profilu Konaković je napisao i da je bio na noćnom namazu na trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru, događaju kojem su prisustvovale "hiljade ljudi iz Sandžaka, Bosne i Hercegovine, Srbije, dijaspore, gosti iz drugih zemalja".

"Islamska zajednica u Srbiji - Mešihat i ove godine organizovao je iftar i klanjanje namaza na otvorenom. Prvi put smo prisustvali tom činu što je jedno od najljepših iskustava koje nosimo iz Novog Pazara. Obavezali smo se da cemo svakim danom jačati veze s našom braćom i sestrama u Sandžaku", napisao je Konaković dodavši da je na svakom koraku naišao na topao i bratski doček.

.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije