Komšić i Džaferović dali intervju djeci

Radiosarajevo.ba
Komšić i Džaferović dali intervju djeci
Foto: UNICEF/Benjamin Omerbegović / Kampanja #SlušajDijete

Do sada, dva člana tročlanog Predsjedništva Bosne i Hercegovine su se pridružila kampanji UNICEF-a #SlušajDijete. Kao jedna od 52 države koje su potpisale Globalno obećanje, Bosna i Hercegovina je potvrdila svoju predanost Konvenciji o pravima djeteta.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić pridružio se kampanji učestvujući u intervjuu sa Iman (11) o svom djetinjstvu i dječijim pravima, kao i zvaničnim video obraćanjem.

Član Predsjedništva Šefik Džaferović, pridružio se kampanji video izjavom o dječijim pravima, potvrđujući istovremeno predanost Bosne i Hercegovine Konvenciji, istovremeno šaljući jasnu poruku da su djeca iznad svake politike.

Kampanja #SlušajDijete  - undefinedFoto: UNICEF/Benjamin Omerbegović: Kampanja #SlušajDijete

Kampanja #SlušajDijete poručuje da se glasovi i mišljenja djece moraju shvatiti ozbiljno i da se njihova prava moraju poštivati i ispunjavati.

Kampanja koristi javne ličnosti kako bi pojačala ovu poruku kroz niz intervjua u kojima djeca postavljaju pitanja o djetinjstvu i dječijim pravima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije