Ko su 'švedski Bosanci' koji pomažu nastup našeg tima na Eurosongu

Radiosarajevo.ba
Ko su 'švedski Bosanci' koji pomažu nastup našeg tima na Eurosongu
/ Armin Hadžić
Predstavnici Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Takmičenju za pjesmu Eurovozije susreli su se danas sa članovima udruženja  APU Network.

Riječ je o građanima porijeklom iz BiH koji su svojim angažmanom u velikoj mjeri, organizaciono i finansijski pomogli dolazak naše delegacije u Stockholm. 

O ovoj divnoj suradnji, piše Haris Pašović, redatelj našeg scenskog nastupa: 

"Bosanci i Hercegovci koji su kao izbjeglice došli u Švedsku prije više od 20 godina, postali su veoma uspješni i cijenjeni građani Švedske. 

Svi su naučili švedski, rade vrlo dobre poslove, djeca su im završila dobre škole i univerzitete.

Većina ovih bivših prognanika ostali su jako vezani za BiH i na mnoge načine se angažiraju u vezi sa svojom domovinom rođenja.

Formirali su mrežu APU Network koja djeluje u raznim poljima saradnje sa BiH. Predsjednik mreže je Armin Hadžić, rodom iz Doboja, koji se zajedno sa drugim članovima jako zauzeo da pomogne predstavljanju BiH na ovogodišnjem Eurosongu".

inače, naš je tim upravo završio sa prvom geleralnom probom. Kako je za Radiosarajevo.ba izjavio Pašović, proba je protekla zaista dobro, a press konferencija koja je uslijedila, takođe je bila uspješna.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije