Kenan Kapo u Zagrebu održao zanimljivo predavanje stručnjacima iz SAD i regiona

A. S.
Kenan Kapo u Zagrebu održao zanimljivo predavanje stručnjacima iz SAD i regiona
Foto: Privatni album / Kenan Kapo u Zagrebu održao zanimljivo predavanje stručnjacima iz SAD i regiona

Kenan Kapo, direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, kao predavač prisustvovao je edukaciji “Jačanje kaznenopravnih institucija i vladavina prava u srednjoj i istočnoj Evropi, suzbijanje korupcije u javnom sektoru učinkovitom provedbom financijskih istraga i oduzimanjem imovine”, koja je proteklih dana održana u Zagrebu.

On je po povratku iz Hrvatske za Radiosarajevo.ba govorio o ovom skupu koji je održan u organizaciji ministarstava pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske.

„Kroz jedan interakcijski dio zaista je bilo vidljivo da je ovo predavanje koristilo i članica iz regije koje su došle u Zagreb. Kroz diskusije se moglo zaključiti da će ovo predavanje poslužiti u budućim odlukama za podnošenje prijedloga za oduzimanje imovine, kako i samog preuzimanja i upravljanja imovinom tijela nadležnih za takve stvari u regiju“, kaže Kapo za Radiosarajevo.ba.

Kenan Kapo u Zagrebu održao zanimljivo predavanje stručnjacima iz SAD i regiona - undefined

Foto: Privatni album: Kenan Kapo u Zagrebu održao zanimljivo predavanje stručnjacima iz SAD i regiona

Edukaciji su, osim istaknutih stručnjaka iz SAD i Hrvatske, prisustvovali i predstavnici pravosudnih zajednica Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, Kosova, Albanije i Bosne i Hercegovine.

„Pohvalno je da smo se mi i u prošlom periodu odazivali na ovakve vrste edukacija, te da smo i tada sticali određena stručna znanja i vještine koje su nam i koristile u našem radu. Dobili smo poziv da budemo jedna vrsta edukatora i prezentatora. Na skupu su bili prisutni eminentni stručnjaci iz SAD, tužioci i predstavnici službe koji se bave samim postupanjem imovine, kako njegovim oduzimanjem, tako i prodajom“, priča nam Kapo.

Kenan Kapo u Zagrebu održao zanimljivo predavanje stručnjacima iz SAD i regiona - undefined

Foto: Privatni album: Kenan Kapo u Zagrebu održao zanimljivo predavanje stručnjacima iz SAD i regiona

On je na skupa, nakon upoznavanja učesnika s radom Agencije, prezentirao način upravljanja oduzetom imovinom u krivičnom postupku u Federaciji BiH, a fokus je usmjerio na upravljanje privrednim društvom pod privremenom mjerom osiguranja - hotelom.

Moram dodati da je edukacija zaista bila sjajna i korisna, tako da sam i ja sam stekao određena znanja i vještine koja će nam pomoći u daljnjem radu. Posebno pri prodaji imovine kada ih bude naša agencija prodavala. Mi, kao agencija, se uvijek odazivamo ovakvoj vrsti edukacija i uvijek ćemo se odazivati, jer uvijek ima prostora za edukaciju i napredak“, podvukao je Kapo za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije