Kampanje masovne i besplatne sterilizacije počele 19. februara

Radiosarajevo.ba
Kampanje masovne i besplatne sterilizacije počele 19. februara
Foto: Dogs Trust / Ilustracija
Fondacija Dogs Trust na oko 40% teritorije BiH nastavlja finansirati i koordinirati kampanje besplatne sterilizacije vlasničkih i masovne sterilizacije napuštenih pasa.

Dogs Trust kampanje sprovodi u okviru svoje značajne podrške cjelovitom, zakonskom, trajnom i humanom rješavanju problema napuštenih pasa.

Besplatna sterilizacija vlasničkih pasa i masovna sterilizacija napuštenih pasa je 19. februara 2018. godine počela u sljedećim regijama: 

  • Kanton Sarajevo i Lukavica
  • Kanton 10
  • Tuzlanski kanton
  • Sarajevsko-zvornička regija 

Vlasnici pasa mogu besplatnu proceduru za svog ljubimca zakazati direktno kod partnerskih klinika čije kontakte mogu pronaći na web stranici: www.dogstrust.ba

Ove godine, Dogs Trust svoju podršku kroz Program sterilizacije širi na grad Banja Luka i njegovu širu regiju, te na sve opštine Istočnog Sarajeva gdje su prireme za stvaranje uslova za provođenje ovih kampanja u toku.

U svim “novim” regijama, u prvoj fazi će se provoditi samo masovna sterilizacija napuštenih pasa, a početak kampanja besplatne sterilizacije vlasničkih pasa će biti najavljen kada tačan datum početka bude izvjestan.

U gradu Banja Luka i njegovoj široj regiji, što uključuje opštine Laktaši, Prnjavor, Gradiška, Prijedor i Bosanska Dubica, pripreme su u poodmakloj fazi pa se početak kampanja masovne sterilizacije napuštenih pasa očekuje 26. marta, a kampanje besplatne sterilizacije vlasničkih pasa od septembra ove godine.

Pauze u provođenju kampanja sterilizacije koje koordinira i finansira Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH traju oko jedan mjesec tokom ljetnog perioda a tokom zime zbog priprema za narednu godinu, oko dva mjeseca.

Podsjetimo se da svi psi koji uđu u program sterilizacije koje finansira Fondacija Dogs Trust, a koordinira njeno predstavništvo u BiH, pored sterilizacije provedene od strane obučenih stručnjaka i u skladu sa stalno usavršavanim standardnim procedurama, besplatno dobiju i vakcinu protiv bjesnila, tretman protiv crijevnih parazita te mikročip, dok napušteni psi dodatno dobiju i ušnu tetovažu i markicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije