Kako su mladenci nastavili slavlje nakon kolektivnog šerijatskog vjenčanja

Radiosarajevo.ba
Kako su mladenci nastavili slavlje nakon kolektivnog šerijatskog vjenčanja
FOTO: Radiosarajevo.ba / Večera nakon kolektivnog šerijatskog vjenčanja
Nakon kolektivnog šerijatskog vjenčanja za 60 parova koje je održano jučer ispred Istiklal džamije na Otoci u Sarajevu, za sve je bila organizirana večera u hotelu na Ilidži.

Nakon ceremonije pred džamijom mladenci i pratnja su autobusima prevezeni do hotela u kojem se slavilo do kasno u noć.

Kolektivno vjersko vjenčanje: 60 parova se zaklelo na vječnu ljubav

Podsjećamo, kolektivno vjenčanje u Sarajevu je organizirao Medžlis Islamske zajednice Sarajevo u saradnji s Humanitarnom organizacijom MFS-EMMAUS i njihovim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

S mladim bračnim parovima jučer su bile porodice, prijatelji i njihovi najbliži koji su obilježili ovaj, za njih, važan trenutak u životu.

U Medžlisu IZ u Sarajevu vjeruju kako će ova inicijativa doprinijeti izgradnji svijesti o važnosti bračnog života, te ohrabriti mnoge mlade ljude da se odvaže na ovu važnu životnu odluku i shvate da je moguće spojiti principe mladalačkog života i duh vjere.

Inače, Medžlis je za mladoženje osigurao odijela i košulje krojene po mjeri, a za mlade haljine sa ukrasima i maramama, te hediju u iznosu od 500 KM.

Poklone mladencima osigurala je i Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba zabilježila je i trenutak slapanja šerijatskog braka. Pogledajte detalje: 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije