Kako je TAS Golf "jedinica" s austrijskim tablama stigao u Sarajevo

J. Ć.
 Kako je TAS Golf "jedinica" s austrijskim tablama stigao u Sarajevo
Foto: Radiosarajevo.ba / Elvir Mulalić i Eldin Huskić u posjeti portalu Radiosarajevo.ba

Lijepa automobilska priča okončana je u Sarajevu. Nakon 2.300 km TAS-ov Golf "jedinica" vratio se u glavni grad BiH, tamo gdje je napravljen, u fabrici u Vogošći 1979. godine.

Elvir Mulalić, vlasnik crvenog TAS-ov Golfa koristio je automobil u austrijskom Innsbrucku, a sada ga je, zajedno s rođakom Eldinom Huskićem, za 40. rođendan vratio u grad u kojem je napravljen.

TAS-ov Golf 1 se za 40. rođendan vraća u Sarajevo 

Rođen u Vogošći: TAS Golf "jedinica" s austrijskim tablama stigao u Sarajevo

tas_golf_05.jpg - undefinedFOTO: Radiosarajevo.ba

Kako je ranije najavio za portal Radiosarajevo.ba, u Woertherseetreffenu je učestvovao  na najvećem autookupljanju u Evropi, odakle je, preko Bleda u Sloveniji, Pule, Rijeke i dalje duž Jadranske magistrale, Neuma, Mostara, Jablanice, u nedjelju 26. maja, zajedno s rođakom Eldinom Huskićem stigao je u Sarajevo te je tom prilikom posjetio i našu redakciju.

"Cijela ova priča za povratak u Sarajevo počela je iz šale u društvu. U početku nije bilo ništa ozbiljno, ali kako je vrijeme odmicalo postalo je itekako ozbiljno", priča na početku razgovora za Radiosarajevo.ba Mulalić.

„Pitao sam tada svog rođaka Eldina da li bi sa mnom krenuo na to putovanje, i odmah je pristao“, prisjetio se.

Nakon toga, kako kaže, uslijedilo je planiranje i pripremanje "route", koje je oduzimalo mnogo vremena.

tas_golf_04.jpg - undefinedFOTO: Radiosarajevo.ba

"Nisam ni zamišljao da bi taj 'izlet' privukao toliko pažnje. U svakom gradu, koji smo posjetili, bili smo dobro dočekani. Dobijali smo samo pozitivne komentare, riječi hvale i podrške“, govori Mulalić za naš portal.

Napominje da podrške nije nedostajalo niti na društvenim mrežama.

"Dobijali smo fotografije od ljudi koji su nas sretali na našim putovanjima. Sretali smo prijatelje, ljubitelje oldtimera“, ističe.

Mulalića smo pitali i kako svog ljubimca na četiri točka održava?

tas_golf_01.jpg - undefinedFOTO: Radiosarajevo.ba
"Za održavanje treba da se izdvoji mnogo vremena i truda. Glavni 'krivci' za rad i lijep izgled suprijatelji Mirzet i Zlatko, koji su uvijek tu pri ruci kada je Golfu potrebno osvježenje. Pazimo ga i održavamo jer je ipak star, te uvijek nešto novo 'iskrsne", pojašnjava naš sagovornik.

Mulalić nam govori kako Golf vozi samo po lijepom vremenu i da koristi isključivo za "merak" i uživanje, a ponekad s njim posjeti neka veća okupljanja.

Na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba pitali smo ga koja je naredna destinacija.

"Nakon Sarajeva nastavljamo put Srebrenice, Tuzle, Banja Luke, Zagreba i laganom vožnjom nazad za Austriju. Zahvalan sam svima koji su pružili podršku u mojim namjerama“, rekao jeElvir Mulalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije