Kako će građani bh. gradova dočekati najluđu noć

Radiosarajevo.ba
Kako će građani bh. gradova dočekati najluđu noć
Pixabay / Ilustracija
Ostalo je još samo nekoliko dana do najluđe noći u godini.

Vlasti u Bosni i Hercegovini, kao i u ostatku svijeta, planiraju javne dočeke na gradskim trgovima za sve građane i turiste koji će novogodišnju noć provesti upravo u jednom od bh. gradova.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajlije će zabavljati jedna od najvećih balkanskih zvijezda Dino Merlin uz Divanhanu, Yehana Jehana i After Affair. Doček će biti na Trgu Bosne i Hercegovine ispred SCC-a i počinje u 21:00 sat.

Banjalučane će za najluđu noć zabavljati zvijezde regionalne muzičke scene - srbijanska pjevačica Aleksandra Radović i makedonska Tijana Dapčević.

Svečani doček Nove godine počinje u 20.00 sati kada će na binu izaći Lukijan Ivanović, a nakon njega će od 21.00 sat nastupiti Dušan Svilar. Regionalne zvijezde svoj nastup počinju u 22.00 sata, a prva će pred publiku izaći Aleksandra Radović. Tijana Dapčević mikrofon preuzima u 23.20 sati.

Na Trgu slobode u Tuzli bit će organiziran javni doček Nove godine, uz novogodišnji vatromet, a u programu učestvuju pop-rock izvođač Amel Ćurić & Full house band, zatim Hame Nalić, VIS "Retro", Tuzlanski tamburaši i Ekrem Hadžić Soso, saopćeno je iz Press službe Grada Tuzla.

Nakon deset godina i Mostar će imati javni doček Nove godine, i to upravo na mostarskom Adventu uz grupu Neretva i Marka Vlahu s Deniro bendom.

I u Zenici će nakon sedam godina biti upriličen javni doček Nove godine na kojem će nastupiti Divlje jagode i brojni drugi zenički bendovi.

Građane Bihaća u novogodišnjoj noći očekuje mozaik dobre starogradske pjesme, sevdalinke, narodne i pop-rock muzike, te kao novitet,  izuzetno vrijednih i atraktivnih nagrada za posjetioce. Za zabavno-muzički program će se pobrinuti domaći izvođači i bendovi Camino Verde, Fijasko Bend, Tamburaški orkestar Bedem, Romana i Dinko Kečalović, te stand up komičari Teatra mladih, sve uz voditeljsku palicu Esada Budimlića, prenosi Usk24.ba.

U Bosanskoj Krupi decembar je jedan od najzabavnijih mjeseci, već smo pisali, a priprema se i javni doček Nove godine.  Novogodišnji program koji počinje u 22:00, ponudit će Krupljanima i njihovim gostima višesatnu besplatnu zabavu i druženje, veselje uz velike muzičke hitove i najdraže muzičare, grupe Javni nered i Od Baha do sevdaha.

Bugojance će zabavljati lokalni muzičari DJ Fred, Šejla Hujdur i grupa Rok trajanja s početkom u 22:00 sata. Prije toga, kao i u brojnim drugim gradovima, najmlađi žitelji moći će se družiti s Djeda Mrazom i uživati u dječijoj Novoj godini.

Ipak, brojne općine u BiH su odlučile da neće biti javnog dočeka Nove godine ili zbog nedostatka finansijskih sredstava, ili su odlučile preusmjeriti sredstva za doček Nove godine u neke druge svrhe.

Tako je ove godine bh. građane oduševio potez načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre koji je odlučio sredstva za doček Nove godine preusmjeriti za liječenje sedmogodišnjeg sugrađanina Evelina Alajbegovića. Kakanjci su ovim primjerom poslali jedinstven primjer solidarnosti koji je rezultirao velikom akcijom u kojoj je za nepunih 48 sati prikupljen novac za liječenje ovog dječaka. Ipak, Kakanjci će na svom izletištu Ponijeri imati organiziran doček Nove godine uz veliku logorsku vatru.

Načelnik općine Višegrad Mladen Đurević preusmjerio je novac namijenjen za organiziranje proslave tradicionalne Nove godine na rješavanje prioritetnijih pitanja građana poput povećanja nataliteta i povećanja sredstava za Boračku organizaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije