Jezik razumljiv svim generacijama: Mladi iz Jajca snimili film 'Ostajmo'

Fena
Jezik razumljiv svim generacijama: Mladi iz Jajca snimili film 'Ostajmo'

Grad Jajce bilo je domaćin Viva škole filma, 12. ovosezonske radionice, koja je od 24. do 26. maja održana pod pokroviteljstvom Misije OSCE-a u BiH.

Na radionicu se prijavilo 18 članova Centra za obrazovanje i druženje iz JajcaCOD, a za tri dana snimili su autorski film simboličnog naziva "Ostajmo".

Da Jajce nije imuno na odlaske mladih, političke i sve druge podjele, prikazali su to svojim filmom, iskreno, bez pardona i jezikom koji je razumljiv svim generacijama, saopćili su organizatori.

"U filmu se prožimaju četiri teme: politika, religija, nacija i ljubav osuđena na propast od prijatelja, mještana pa i roditelja zbog ljubavi dvije osobe različite vjeroispovijesti. Kroz dijaloge glumaca progovara glas razuma i mladosti, nudi svjetlo na kraju tunela, nadu i rješenje. U filmu je korištena i autorska glazba, kao i kadrovi iz zraka", saopćeno je iz press tima Viva film festivala.

Film ''Ostajmo'' takmičit će se zajedno s ostalim omladinskim filmovima nastalim u okviru besplatnih trodnevnih radionica, za jednu od vrijednih nagrada na Viva film festivalu od 18. do 21. septembra u Sarajevu i još 17 bh. gradova.

Trinaesta radionica Viva škole filma bit će održana u čitaonici Gradske knjižnice u Busovači od 28. do 30. maja, najavili su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije