Jecaji odjekivali gradskim grobljem: U Prnjavoru sahranjena stradala djevojčica

2
Radiosarajevo.ba
Jecaji odjekivali gradskim grobljem: U Prnjavoru sahranjena stradala djevojčica
Foto: TVK3.info / Sahranjena Vanja Rudić

U Prnjavoru je danas sahranjena Vanja Rudić, trinaestogodišnja djevojčica koja je život izgubila u subotu, u stravičnoj saobraćnoj nesreći kod gradske tržnice.

Nju je, podsjetmo, automobilom udario Nisvet Mujkić, dok je curica pokušavala preći ulicu na pješačkom prelazu.

Jecaji njenih roditelja, brata, bake, deda, školskih drugara, prijatelja, poznanika odjekivali su Gradskim grobljem, gdje se sada nalazi vječna kuća Vanje, čija tragična smrt je duboko pogodila Prnjavor, ali i cijelu regiju, sve one koje su je poznavali i sa kojima je provodila vrijeme, prenosi TVK3.

U Prnjavoru je, zbog ove velike tragedije, proglašen Dan žalosti.

Sve zastave na državnim i općinskim institucijama su spuštene na pola koplja, dok je muzika u ugostiteljskim objektima utišana.

Podsjećamo, djevojčica Vanja Rudić poginula je u subotu, 10. oktobra, kada ju je kod gradske tržnice, u centru Prnjavora, usmrtio dvadesetpetogodišnji vozač “golfa 4”.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka zatražilo je pritvor za Mujkića, koji je osumnjičen da je upravljao automobilom pod uticajem opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije