Jara: Priča o Dženanu Memiću. Priča o ljubavi i bolu

F. Z., N. Ka.
Jara: Priča o Dženanu Memiću. Priča o ljubavi i bolu
Foto: Radiosarajevo.ba / Sjećanje na Dženana

Sarajevo će u petak obilježiti još jednu tužnu godišnjicu, godišnjicu koja nam opet tjera suze na oči. Hrabrost i smirenost, oca koji je izgubio dijete zaustavlja dah i tjera da sa onom knedlom u grlu koja nikako da ode, mislimo o borbi jednog čovjeka za pravdu i istinu.

Danas (petak) će se u gradu na Miljacki obilježiti dan kada je u Velikoj aleji, jednom od omiljenih šetališta Sarajlija, mjestu gdje se rađaju ljubavi, gdje šetaju sretni i zaljubljeni, roditelji s djecom, mučki napadnut, a ispostavit će se sedam dana kasnije i ubijen - Dženan Memić.

Ovog petka ćemo još jednom svjedočiti bolu koji u sebi nosi porodica Memić. Majka Munevera, otac Muriz i sestra Arijana i njihovi prijatelji...

Radiosarajevo.ba želi se na ovaj dan sjetiti Dženana Memića, bez svih priča o ubicama, propustima u istrazi, pritiscima, lažnim svjedočenjima, nestancima dokaza, montiranim procesima, sudovima, tužiocima...

Ovog petka na Radiosarajevo.ba gledajte priču o Dženanu Memiću, mladiću o kojem niste mogli čuti niti jednu lošu riječ - priču koju su ispričali otac Muriz, sestra Arijana, prijatelj i efendija Asad Fočo, najbolji prijatelj Edin i čovjek koji je od advokata postao borac za pravdu i istinu, borac za djecu, za bolju budućnost - Murizov brat - Ifet Feraget.

Pogledajte najavu kratkog filma "Jara" koji ćete ovog petka moći pogledati na našem portalu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije