Vlada KS dala saglasnost: Izudin Bajrović novi direktor NPS-a

Radiosarajevo.ba
Vlada KS dala saglasnost: Izudin Bajrović novi direktor NPS-a
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Izudin Bajrović
Bosanskohercegovački pozorišni i filmski glumac Izudin Bajrović imenovan je za direktora Narodnog pozorišta u Sarajevu.

"Vlada Kantona Sarajevo na danas održanoj sjednici donijela je Odluku o davanju saglasnosti v.d Upravnom odboru Javne ustanove Narodno pozorište da za direktora ove ustanove imenuje Izudina Bajrovića.

Imenovanje se vrši na mandatni period od četiri godine", saopćila je Vlada KS. 

 Podsjetimo, Bajrović je u julu imenovan za v. d. direktora Narodnog pozorišta Sarajevo. 

Kratka biografija Izudina Bajrovića:

Rođen je 1963. godine u Pljevljima, Crna Gora. Završio je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu 1987. u klasi prof. Bore Stjepanovića. Iste godine postaje član Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, gdje i danas radi. U periodu 1993-2007. bio je angažovan kao predavač na predmetu Gluma na ASU u Sarajevu. Obavljao je dužnost direktora Drame Narodnog pozorišta Sarajevo od 1997-2001. Odigrao je veliki broj uloga u bosanskohercegovačkim pozorištima, te u Crnoj Gori, Sloveniji, Švicarskoj, Švedskoj. Igrao je u filmskim i tv projektima u domaćoj i stranoj produkciji.[1][2] Najznačajnije uloge u predstavama: Tri sestre, Čudo u Latinluku, Požar strasti, Kidaj od svoje žene, Zid,Alkestis, Hamlet, Derviš i smrt, Tvrđava, Hamlet-mašina, Kvartet, U samoći pamučnih polja, Policajci, Američki bizon, Ljepotica Lineina, Filoktet, Dantonova smrt, Leonce i Lena, Woyzeck, Kraljevo, Art, Antigona u New Yorku, U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce, Romeo i Julija, Revizor, Legenda o Ali-paši, Prvi put s ocem na izbore, Ponoćna igra, Igra plakanja, Richard III, Dvojica na mostu, Kad bi ovo bio film…, Balkanski špijun u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije