Izetbegović uoči sjednice GO SDA: Oformite vlast, gubimo puno, odlaze nam ljudi

O. K.
Izetbegović uoči sjednice GO SDA: Oformite vlast, gubimo puno, odlaze nam ljudi
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Glavni odbor SDA

U Sarajevu se danas održava sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA).

Uoči sjednice, kratku izjavu okupljenim novinarima dao je predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović.

"Imamo godinu dana kako su završeni izbori i vidjet ćemo kamo da idemo dalje. Pozvat ćemo ponovo da zakonodavna vlast krene sa radom, jer gubici su veliki. Ljudi odlaze zbog te nesigurnosti. Pozivam poslanike da imenovanje novog Vijeća ministara ne vežu za sjednice", kazao je Izetbegović.

Naredne sedmice očekuje se i sastanak sa čelnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Bosni i Hercegovini Draganom Čovićem.

"U fokusu razgovora bit će formiranje vlasti, ali i presuda u slučaju Baralija", dodao je Izetbegović, kazavši kako jučerašnje izjave Čovića nisu bile dobronamjerne.

Izetbegović je dodao da to što je Narodna skupština RS-a poslala zaseban izvještaj Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda predstavlja još jednu opstrukciju koja dolazi iz tog entiteta.

Na pitanje novinara kada će se lideri tri stranke ponovo sastati i da li postoji neki kompromis, predsjednik SDA je kazao kako se pregovori već vrše na nivou članova Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije