Istina o Miru - Mir je moguć - videoprojekcija poruke Prema Rawata

Promotivni tekst
Istina o Miru - Mir je moguć - videoprojekcija poruke Prema Rawata
Hotel „Europe“, Sala Atrium, 9. decembar u 18 sati. Ulaz je slobodan. Dobro došli!

Danas poznat kao Ambasador Mira Prem Rawat je još 31.jula 1966., kada je imao samo osam godina,  javno izrazio svoju odlučnost da svima na svijetu koji to žele predstavi priliku spoznaje osobnog mira.

Pedeset godina kasnije, njegova predanost je nepokolebljiva.

Rođen u Sjevernoj Indiji 1957. godine, Prem se obratio preko 40 milijona ljudi širom svijeta, kako na susretima s njim uživo, tako i putem televizije i radija. Njegovi govori prevedeni su na više od 75 jezika, a redovno ga pozivaju da govori na univerzitetima, prestižnim međunarodnim forumima i događajima. U prošlosti je prihvatio pozive EU parlamenta kao i parlamenata nekoliko država, globalnih poslovnih vođa, zatvorenika u kazneno-popravnim institucijama, seljana koji žive u udaljenim mjestima zemalja u razvoju – ukratko, svih onih koji želi čuti njegovu poruku.

Godine 2001. osnovao je fondaciju „Prem Rawat“ - TPRF -  kako bi promovirao razumijevanje individualnog mira kao temelja svjetskog mira ali i obezbijedio pomoć ljudima kako bi zadovoljili svoje temeljne potrebe za hranom, vodom i mirom. Trenutno fondacija ima programe i inicijative u 70 zemalja. 

Mnoštvo inspirativnog materijala na teme mir, dostojanstvo, nada, izbor, ispunjenje, hrabrost, sreća, ljubaznost, itd. može se naći na www.timelesstoday.tv kao i na www.wopg.org.

Nedavno je osmislio i producirao inovativni program pod nazivom „Mirovno Obrazovanje i Znanje“ (Engl. Peace Education and Knowledge - PEAK) dostupan putem besplatne mobilne aplikacije „TimelessToday“ trenutno samo na engleskom jeziku.

U Sarajevu će se 9. decembra u hotelu „Europe“, sala Atrium sa početkom u 18 sati predstaviti poruka Prema Rawata putem videoprojekcije pod nazivom „Istina o Miru“.

Više informacija možete dobiti na ovom linku.

Ulaz je slobodan – dobrodošli!

Istina_o_Miru_Prem_Rawat.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije